happypancake
Happy Pancake on 100% ilmainen deittipalvelu. Kuva: Happy Pancake

HappyPancake on suhteellisen uusi tulokas Suomen nettideittailumarkkinoilla. Vuonna 2007 Ruotsissa perustettu treffipalsta laajensi toimintaansa Suomeen vuonna 2013. Vaikka Suomessa oli jo tuolloin monta suosionsa vakiinnuttanutta deittisivustoa, Happy Pancake on kasvattanut käyttäjämääräänsä nopeasti. Se oli Suomen suosituin deittisivusto vuonna 2016.

Tärkein tekijä Happy Pancaken suosion takana on ilmaisen palvelun tarjoaminen. Kaikki toiminnot ovat täysin ilmaisia. Happy Pancake ei myöskään tarjoa mitään maksullisia lisäominaisuuksia, joten sivuston käytöstä ei tarvitse koskaan maksaa mitään. Suurin osa kilpailevista deittisivustoista vaatii maksullista jäsenyyttä vähintään joidenkin ominaisuuksien käyttöön. Happy Pancake ei näin tee.

Ilmaisuudella on toki myös kääntöpuolensa. Koska palvelua ei rahoiteta maksavilla jäsenillä, löytyy sivustolta melko runsaasti mainoksia. Osa käyttäjistä saattaa kokea tämän häiritseväksi. Mainokset ovat kuitenkin lähes pakollinen maksuttoman palvelun sivutuote.

Vaikka ilmaisuus on yksi Happy Pancaken merkittävimmistä eduista, ei se ole treffipalstan ainoa hyvä puoli. Sivuston suosio perustuu myös monipuolisiin ominaisuuksiin, hyvään käytettävyyteen ja positiiviseen ilmapiiriin.

Käyttäjäkuntaa ei ole rajattu kovin tarkasti. Palvelu on kuitenkin suunnattu lähinnä seuranhakuun tositarkoituksella.

Happy Pancake pähkinänkuoressa

happypancake lyhyesti
Sivuston osoite: www.happypancake.fi
Haun kohteet: Elämänkumppani, ystävyys (Sivustolla ei voi määritellä haun kohdetta)
Alusta: Verkkosivusto
Hinta: 100% ilmainen
Arvosana:

Rekisteröityminen

Liittyminen on helppoa, nopeaa ja tietenkin täysin ilmaista. Kaikki pakolliset tiedot ovat näkyvissä etusivun rekisteröitymislomakkeella. Liittyessä kysytään käyttäjätunnuksen, salasanan ja sähköpostiosoitteen lisäksi syntymäaikaa, sukupuolta, lääniä ja paikkakuntaa sekä haettavan kumppanin sukupuolta ja ikää. Kaikki tiedot ovat pakollisia. Rekisteröitymisprosessi kestää vain muutaman minuutin. Tämän jälkeen muiden profiilien selaaminen ja viestien lähettäminen onnistuu välittömästi. Omaa profiilia ja ihannekumppanin tietoja voi täydentää myöhemmin.

happypancake etusivu
Happy Pancaken etusivu ja rekisteröitymislomake.

Ensivaikutelma

Sivusto vaikuttaa ulkoasultaan noin kymmenen vuotta vanhalta verkkosivustolta. Tyylistä voisi päätellä, ettei sivustoa ole ainakaan ulkoisesti kovin paljon uudistettu sen elinkaaren aikana.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy suurehkoihin mainosbannereihin, joita on runsaasti sekä sivuston yläosassa että sivupalkissa. Koska sivusto on mainosrahoitteinen, tämä on luonnollisesti hyväksyttävä kuukausimaksujen puuttumisen vuoksi.

Jos selaimessa on käytössä mainostenesto-ohjelmisto, Happy Pancake kehottaa popup ikkunalla poistamaan sen käytöstä jokaisen sivulatauksen yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että käytännössä sivuston sujuva selailu edellyttää mainostenesto-ohjelmiston kytkemistä pois päältä.

Etusivulla on näkyvissä omat perustiedot, uudet flirtit, viestit ja vierailut sekä omiin hakukriteereihin sopivia sattumanvaraisia käyttäjiä. Sivupalkissa näkyy myös paikalla olevat suosikit sekä viimeksi kirjautuneet omiin hakukriteereihin sopivat käyttäjät.

Sivusto ei ole skaalautuva, mutta siitä on tarjolla erillinen mobiiliversio.

Ensivaikutelma on hieman sekava, mutta kaikki perusominaisuudet näyttävät olevan helposti löydettävissä päävalikon avulla.

Ominaisuudet ja toiminnot

Happy Pancake tarjoaa kaikki sujuvan nettideittailun mahdollistavat perusominaisuudet mutta ei näiden lisäksi juurikaan mitään ylimääräistä.

Omaan profiiliin voi lisätä perustietojen lisäksi kuvia sekä vapaan esittelyn. Esittelytekstille on asetettu melko tarkat vaatimukset. Sen tulee olla vähintään 200 merkkiä pitkä. Kiellettyä sisältöä ovat muun muassa linkit, “kysy lisää, jos kiinnostaa” -tyyppiset lauseet, laulun sanat ja runot sekä sähköpostiosoitteet ja muut yhteystiedot. Suoraa seksikontaktia ei myöskään saa tarjota tai pyytää. Happy Pancake on lähinnä suunnattu seuranhakuun tositarkoituksella.

Sekä kuvat että esittely tarkistetaan ennen niiden julkaisua. Tämä hidastaa hieman oman profiilin laatimista ja päivittämistä, mutta ehkäisee tehokkaasti epäasiallisten ja tekaistujen profiilien luomista. Ennakkotarkistuksen myötä profiilit ovat keskimäärin paljon asiallisempia kuin vaikkapa kilpailevalla Suomi24 Treffit deittisivustolla.

Profiilia voi täydentää esittelytekstin ja kuvien lisäksi lukuisien monivalintakysymysten avulla.

Happy Pancakessa voi ottaa yhteyttä muihin käyttäjiin lähettämällä viestin tai flirtin sekä tykkäämällä kuvasta tai esittelystä. Saapuneista viesteistä, flirteistä ja tykkäyksistä tulee ilmoitus reaaliajassa. Sivuston asetuksista voi poistaa flirtit kokonaan käytöstä. Tämä on hyvä ominaisuus, sillä flirttien lähettäminen tai vastaanottaminen ei ole kovin hyvä keino löytää seuraa deittisivustoilta. Viestisivulla kerrotaan, että sääntöjen vastaisista viesteistä ilmoitetaan ylläpitoon. Tämä todennäköisesti tarkoittaa, että ylläpito pääsee profiilitietojen lisäksi lukemaan myös yksityisiä viestejä.

Käyttäjiä voi lisätä suosikeiksi. Käyttäjät eivät näe, kuka on lisännyt heidät suosikkeihinsa.

happypancake ominaisuudet
Happy Pancaken ruotsalaisen version sivuja. Suomalainen versio näyttää hyvin samanlaiselta.

Happy Pancake ilmoittaa profiilivierailuista reaaliajassa. Sivustolla voi myös tarkastella, kuka on vieraillut omassa profiilissa ja kenen profiilissa on itse vieraillut. Lisäksi jokaisen käyttäjän profiilissa näkyy, onko hän aiemmin vieraillut profiilissasi tai viestitellyt tai flirttaillut kanssasi sekä oletko itse flirttaillut tai viestitellyt hänen kanssaan. Nämä tiedot ovat hyvin tarpeellisia, ja Happy Pancake tarjoaakin varsin kattavat viestittelyyn ja profiilivierailuihin liittyvät ominaisuudet.

Happy Pancake tarjoaa myös match-ominaisuuden, jonka avulla voi etsiä sopivia kumppaniehdokkaita profiilitietojen ja ihannekumppanitietojen avulla. Yhteensopivuus toisen käyttäjän kanssa ilmoitetaan prosenttilukuna. Tämä ominaisuus saattaa säästä runsaasti ilmoitusten selailuun kuluvaa aikaa, mutta ei luonnollisestikaan voi antaa kovin kattavaa kuvaa todellisesta yhteensopivuudesta.

Profiilikuvat

Profiilikuvan tulee olla muotokuvatyyppinen. Kuvaa voi rajata tai sen voi kääntää lataamisen yhteydessä.

Profiilikuvan lisäksi omaan valokuva-albumiin voi lisätä muita kuvia. Kuvat skaalautuvat automaattisesti sivuiltaan 390 pikselin kokoisiksi, mikä tekee niistä suhteellisen pieniä ja epätarkkoja. Tämä on nykyisten nopeiden internetyhteyksien aikana melko turhaa, ja kuvien maksimikoko olisikin syytä olla selvästi suurempi. Pienet kuvat heikentävät selvästi käyttökokemusta.

Pienen kuvakoon vastapainoksi Happy Pancake tarjoaa mahdollisuuden lisätä yksityisiä kuvia. Tämä on erinomainen ominaisuus, jota moni nettideittailija käyttää hyväkseen. Yksityiset kuvat voi asettaa näkyville käyttäjäkohtaisesti. Näin nämä kuvat eivät näy kenellekään muulle kuin halutuille käyttäjille. Tämä pienentää huomattavasti kynnystä lisätä oma kuva deittisivustolle.

Kaikki kuvat ja kuvatekstit tarkistetaan ennen niiden julkaisua, mikä ehkäisee tehokkaasti epäasiallisten kuvien julkaisua. Testatessamme sivustoa, emme löytäneet yhtään häiritsevää tai epäasiallista kuvaa tai esittelytekstiä.

Muiden käyttäjien kuvista voi tykätä. Kaikki omien kuvien saamat tykkäykset näkyvät itselle mutta eivät muille käyttäjille.

Hinnat

Sivusto on täysin mainosrahoitteinen. Tämä tarkoittaa, ettei käytössä ole ollenkaan kuukausimaksua tai maksullisia lisäominaisuuksia.

Käyttäjät

Happy Pancaken sukupuolijakauma on deittisivustoille melko tyypillinen. Noin kolmannes sivuston käyttäjistä on naisia. Näin jokaista naista kohti on palvelussa noin kaksi miestä.

Myöskään ikäjakaumassa ei ole juurikaan erityistä huomioitavaa. Happy Pancakesta seuraa etsivät kaikenikäiset miehet ja naiset. Ilmaisuus houkuttelee kuitenkin erityisesti nuoria käyttäjiä. Liittymisen ikäraja on 18 vuotta.

Yksityisyys

Profiileista ei näy mitään tietoja rekisteröimättömille käyttäjille. Tämä on luonnollisesti tärkein yksityisyyteen liittyvä ominaisuus, mutta Happy Pancake jättää toivomisenvaraa muiden yksityisyysasetusten suhteen.

Kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat vapaasti selailla muiden käyttäjien profiileja. Happy Pancake ei tarjoa mahdollisuutta määritellä, minkälaiset käyttäjät voivat katsoa profiilia tai ottaa yhteyttä. Varsinkin yhteydenottomahdollisuutta olisi hyvä pystyä rajaamaan oman ihannekumppanin mukaan.

Yhteydenottomahdollisuuden voi kuitenkin estää asetuksista käyttäjäkohtaisesti. Tämä on hyvä ominaisuus, jolla voi helposti estää mahdollisia häirikköviestejä.

Hyvä yksityisyyteen liittyvä ominaisuus on myös aiemmin mainittu mahdollisuus lisätä yksityisiä kuvia.

Profiilin piilottaminen ja poistaminen

Profiilin voi piilottaa valitsemalla asetukset, tili ja piilota profiili. Piilotettu profiili ei näy muille käyttäjille, eikä profiilin piilottamisen jälkeen voi olla yhteydessä muihin deittailijoihin. Profiilia ei ole mahdollista poistaa palvelusta välittömästi, vaan se täytyy ensin piilottaa. Piilotettu profiili poistuu Happy Pancakesta automaattisesti 18 kuukauden kuluttua.

Asiakaspalvelu

Happy Pancakeen voi ottaa yhteyttä sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät jokaisen sivun alalaidasta.

Hyvät ja huonot puolet

Plussat

 • 100% ilmainen deittisivusto
 • Runsaasti käyttäjiä kaikissa ikäryhmissä
 • Perusominaisuudet ovat kattavat ja hyvät
 • Reaaliaikainen ilmoitus uusista viesteistä, flirteistä, tykkäyksistä ja vierailuista
 • Profiilien ja kuvien ennakkotarkistus
 • Ei epäasiallisia profiileja
 • Mahdollisuus lisätä yksityisiä kuvia

Miinukset

 • Ajoittain häiritseviä mainoksia
 • Ei voi valita, kuka voi ottaa yhteyttä tai katsoa profiilia
 • Kuvat skaalautuvat turhan pieniksi
 • Hieman ajasta jälkeen jäänyt käyttöliittymä
 • Ajoittain ongelmia haun päivittämisessä
VIERAILE SIVUSTOLLA
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Hinta
100 %
Käyttäjämäärä
70 %
Käyttökokemus
60 %
Ominaisuudet ja toiminnot
70 %
Yksityisyys
80 %
Edellinen artikkeliSuomi24 Treffit arvostelu ja kokemuksia
Seuraava artikkeliDeitti.net arvostelu ja kokemuksia
happypancake-arvostelu<a href="https://www.nettideittailu.com/happypancake" rel="nofollow" target="_blank">HappyPancake</a> on suurista Suomessa toimivista deittisivustoista ainoa täysin ilmainen vaihtoehto. Palvelu on kasvattanut suosiotaan nopeasti, ja se onkin jo monilla mittareilla kolmen suosituimman treffipalstan joukossa. HappyPancake tarjoaa maksuttomuudesta huolimatta toimivan kokonaisuuden monipuolisilla ominaisuuksilla. Suurimpana miinuksena ovat mainokset, jotka saattavat häiritä joitakin käyttäjiä. Happy Pancake sopii erityisen hyvin nuorille budjettitietoisille deittailijoille, mutta seuraa löytyy hyvin kaikista ikäluokista.