kumppani tinderissa
Epäiletkö, että kumppanisi käyttää Tinderiä? Kuva: Fotolia

Seuranhaku on deittipalvelujen ja deittisovellusten myötä tullut entistä helpommaksi. Netin avulla seuraa etsitään niin pitkiin parisuhteisiin kuin hetken huumaankin. Seuranhaun helppous on saanut myös yhä useamman parisuhteessa elävän miehen ja naisen piristämään arkeaan uusien ihmisten tapaamisen tuomalla jännitteellä.

Viime vuosina erityisesti Victoria Milan on ollut monen varatun valinta salaisen deittiseuran etsimiseen. Sivuston suosio on herättänyt paljon niin kiinnostusta ja uteliaisuutta kuin paheksuntaakin. Kaikki eivät sivuston olemassaoloa helpolla sulata. Totuus kuitenkin on, että Victoria Milania käyttää jo tuhansia suomalaisia. Tämä on selvä merkki siitä, että parisuhteen ulkopuolisen suhteen etsiminen on hyvin yleistä Suomessa.

Victoria Milan ei ole ainoa varatuille tarjolla oleva vaihtoehto. Deittisovellusten suosion myötä myös varatut ovat siirtyneet yhä enemmän etsimään seuraa niiden avulla perinteisten deittisivustojen sijaan. Treffisovelluksia on helppo käyttää erityisesti kodin ulkopuolella ja reissun päällä.

Tällä hetkellä suosituin deittisovellus on Tinder ja yllättävän suuri osa sen käyttäjistä on varattuja.

Heräsikö tässä vaiheessa epäilys, että oma puolisosi saattaisi käyttää salaa Tinderiä? Jos näin kävi, niin ei hätää, asian selvittäminen ei välttämättä ole kovin vaikeaa tai aikaa vievää. Olemme koonneet tähän kaksi yksinkertaista tapaa tutkia, käyttääkö oma kumppani Tinderiä.

Ja toimivat nämä konstit toki myös muihin kuin omiin kumppaneihin!

1. Käytä Facebookin edistynyttä hakua

Tinderiin täytyy liittyä käyttämällä Facebook-tunnuksia. Sen vuoksi Facebookissa on mahdollista hakea, kuka käyttää Tinderiä. Haun suorittaminen edellyttää, että olet itse rekisteröitynyt Facebookiin.

Kirjaudu ensin Facebookiin ja klikkaa sitten alla olevaa painiketta. Näet heti Tinderiä käyttävät Facebook-kaverisi.

Katso tästä, kuka kavereistasi käyttää Tinderiä

Miten se toimii?

Facebookin Graph Search on semanttinen hakutoiminto, jonka avulla pyritään paremmin ymmärtämään mitä käyttäjä tarkoittaa ja haluaa löytää. Sitä voi käyttää englanniksi Facebookin normaalissa hakukentässä, mutta se otetaan käyttöön ainoastaan joidenkin tiettyjen hakutermien kohdalla.

Osa Facebookin Graph Search -haun ominaisuuksista toimivat tätä kirjoittaessa ainoastaan muokkaamalla hakusivun URL:ia. Tämän vuoksi olemme muotoilleet valmiiksi haun, jonka tuloksena näkyvät Tinderiä käyttävät kaverit. Haku toimii ainoastaan, jos olet jo valmiiksi kirjautuneena Facebookiin.

Linkin klikkaaminen ei julkaise mitään sivullasi tai yhdistä sinua Tinderiin. Se ainoastaan suorittaa Facebookissa ennalta määritellyn haun.

Voit kirjoittaa haun myös itse selaimesi osoitekenttään kuvan mukaisessa muodossa.

facebook search tinder
Tämä URL löytää kaverit, jotka käyttävät Tinderiä.

Miksi haku ei toimi?

Haku toimii selaimessa ainoastaan tietokoneilla ja tableteilla mutta ei puhelimilla. Kannattaa myös huomioida, että Facebookin yksityisyysasetukset saattavat vaikuttaa tietyn käyttäjän näkymiseen hakutuloksissa. Tämän keinon avulla on yhdellä klikkauksella erittäin helppo ja nopea selvitellä Tinderiä käyttäviä Facebook-kavereita. Täysin varmaa tulosta se ei kuitenkaan kaikkien käyttäjien kohdalla anna. Varmempi tulos on mahdollista saada käyttämällä toista suosittelemaamme keinoa.

2. SwipeBuster (maksullinen palvelu)

SwipeBuster on maksullinen Tinder-käyttäjien etsimiseen tarkoitettu palvelu. Palvelun käyttö ei vaadi Facebook-tunnuksia ja haettavasta henkilöstä tarvitaan ainoastaan oleellisimmat perustiedot.

SwipeBusterin käyttö on yksinkertaista. Palveluun syötetään etsityn käyttäjän etunimi, ikä, sukupuoli ja paikka, missä Tinderiä on mahdollisesti viime aikoina käytetty. Tinderiin liitytään Facebook-tunnuksilla, joten etunimi tulee olla samassa muodossa kuin se kyseisellä henkilöllä on Facebookissa. Paikka on hyvä ilmoittaa mahdollisimman tarkasti. Suomessa kannattanee käyttää paikkakuntaa, mutta kaupunginosan käyttö on myös mahdollista.

SwipeBusterin käyttömaksu on kirjoitushetkellä $6,99 (6,30 €) ja tällä summalla saa kolme hakua. Palvelun käyttö edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta.

Kuinka paljon varatut käyttävät Tinderiä?

GlobalWebIndex julkaisi vuonna 2015 tutkimustietoa Tinderin käyttäjistä. Julkaisusta ilmenee, että Tinderin käyttäjistä hieman yli 60 prosenttia on miehiä. Sukupuolijakauma näyttäisi täten olevan hieman tasaisempi Tinderissä kuin monilla perinteisillä deittisivustoilla.

Suurin yllätys tulee esiin Tinderin käyttäjien parisuhdetilannetta tarkastellessa. Peräti 42 prosenttia Tinderin käyttäjistä todettiin olevan jo parisuhteessa ja 30 prosenttia naimisissa.

tinder-kayttajat
GlobalWebIndexin tutkimuksen mukaan peräti 42% Tinderin käyttäjistä elää parisuhteessa. Kuva: GlobalWebIndex

Tinder kommentoi väitettä varattujen suuresta määrästä omalla Twitter-tilillään. Tweetin mukaan vain 1,7 prosenttia Tinderin käyttäjistä on naimisissa.

Tinder perustaa omat lukunsa todennäköisesti käyttäjien itse antamiin tietoihin. Näin toimiessa ongelmaksi muodostuu se, että hyvin monet parisuhteessa elävät ilmoittavat deittisovelluksessa olevansa sinkkuja. Tämän vuoksi parisuhteessa elävien osuus saattaa vaikuttaa todellista pienemmältä.

Oli Tinderissä varattujen käyttäjien todellinen prosenttiosuus sitten lähempänä Tinderin omaa arviota tai kolmannen osapuolen tutkimustietoa on täysin selvää, että Tinderiä käyttää myös suuri joukko parisuhteessa eläviä ihmisiä. Tämän vuoksi ei välttämättä ole täysin vainoharhaista epäillä myös omaa kumppania.