Deittipalvelut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Kaikki eivät kuitenkaan toimi näissä palveluissa täysin rehellisesti. Tämä vuoksi päätimme tarkastella yleisimpiä valheita, joita deittipalveluissa voi tulla vastaan.

Ulkonäkö

Ulkonäkö on monille tärkeä ominaisuus muissa ihmisissä, ja se on ensimmäinen asia, johon useimmat deittipalveluiden käyttäjät kiinnittävät huomiota. Valitettavasti jotkut käyttäjät ovat valmiita värittämään totuutta saadakseen enemmän huomiota, tykkäyksiä ja viestejä.

Yleisin tapa, jolla ihmiset antavat harhaanjohtavan mielikuvan ulkonäöstään, on valokuvien manipulointi. Joillakin käyttäjillä on tapana käyttää vanhoja kuvia, joissa he näyttävät nuoremmilta tai hoikemmilta. Toiset taas turvautuvat kuvankäsittelyohjelmiin, joiden avulla he voivat muokata ulkonäköään esimerkiksi poistamalla tiettyjä piirteitä tai parantamalla kasvojen ja vartalon mittasuhteita.

Ikä

Toinen yleinen valhe deittipalveluissa liittyy ikään. On yleistä, että ihmiset pyöristävät ikäänsä alaspäin saadakseen huomiota itseään selvästi nuoremmilta käyttäjiltä. Tämä on tyypillinen valhe erityisesti yli 40-vuotiaille deittailijoille, koska he voivat kokea tulevansa syrjityksi ikänsä vuoksi tai tuntea painetta pysyä mukana nuorempien deittailijoiden tahdissa.

Toisaalta pieni osa käytäjistä saattaa ilmoittaa olevansa todellista ikäänsä vanhempia osoittaakseen kypsyyttä ja elämänkokemusta. Tämä on harvinaisempaa, mutta sitäkin on kuuleman mukaan tullut deittipalveluissa vastaan.

Ammatti ja tulot

Monissa deittipalveluissa on mahdollista ilmoittaa ammattinsa ja jopa tulotasonsa. Tämä tarjoaa mahdollisuuden liioittelulle tai suoranaiselle valehtelulle. Jotkut ihmiset saattavat keksiä itselleen arvostetumman ammatin tai ilmoittaa tulonsa korkeammiksi, jotta tekisivät vaikutuksen potentiaalisiin kumppaneihin.

On tärkeää muistaa, että vaikka varakkuus ja menestys voivat houkutella joitakin ihmisiä, ne eivät yksinään takaa onnellista tai pitkäkestoista suhdetta. Oikeanlainen kemia, yhteiset arvot ja yhteensopiva elämäntapa ovat usein paljon tärkeämpiä tekijöitä.

Harrastukset ja elämäntavat

Monet ihmiset liioittelevat aktiivisuuttaan ja harrastuksiaan näyttääkseen mielenkiintoisemmilta tai yhteensopivammilta potentiaalisten kumppanien kanssa. Jotkut saattavat kertoa matkustelevansa tai harrastavansa liikuntaa säännöllisesti, vaikka heidän todellinen elämäntapansa olisi paljon rauhallisempi.

Vaikka on aina hyvä idea pyrkiä kehittämään itseään ja kokeilemaan uusia asioita, on myös tärkeää olla rehellinen omista rajoistaan ja todellisista kiinnostuksen kohteistaan.

Parisuhdestatus ja siviilisääty

Joissakin tapauksissa ihmiset saattavat valehdella parisuhdestatuksensa tai siviilisäätynsä. Nämä käyttäjät kertovat olevansa sinkkuja, vaikka ovatkin parisuhteessa tai jopa naimisissa. Tämä on vakavaa harhaanjohtamista, joka johtaa usein molemminpuolisiin pettymyksiin ja luottamuksen menettämiseen.

Vaikka valehtelu deittipalveluissa on yleistä, on tärkeää muistaa, että moni deittailija käyttää näitä palveluita täysin rehellisesti ja aitoa yhteyttä etsien. On myös hyvä pitää mielessä, että parhaat ihmissuhteet perustuvat aina rehellisyyteen ja avoimuuteen. Pitkällä tähtäimellä valheet eivät yleensä johda onnellisiin ja toimiviin suhteisiin. Siksi on aina syytä pyrkiä avoimuuteen ja rehellisyyteen deittaillessa.