Top 5 parhaat deittisivustot onnistuneeseen seuranhakuun

Tälle sivulle on listattu osa parhaista suomalaisista deittisivustoista. Lista perustuu käyttäjien netissä kirjoittamiin kokemuksiin ja arvosteluihin. Parhaiten itselle sopiva deittisivusto kannattaa kuitenkin aina valita omien tarpeiden mukaan. Listaa päivitetään tarpeen mukaan. Jos et ole kiinnostunut löytämään seurustelu- tai elämänkumppania, olemme listanneet myös parhaat paikat hankkia deittiseuraa seikkailumielellä.

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka mahdollistavat parhaan sisällön tuottamisen ja ylläpidon. Katso tarkemmat tiedot täältä.

1. Match.com

match.com deittisivusto
 • Sivuston osoite: fi.match.com
 • Paljon käyttäjiä kaikissa ikäryhmissä
 • Monipuoliset ominaisuudet ja toimiva sivusto
 • Vapaa sanahaku

Lue tästä Match.comin arvostelu →

Match.com yksi maailman tunnetuimmista deittisivustoista. Palvelu on erittäin suosittu myös Suomessa. Aktiivisia suomalaisia profiileita sivustolta löytyy noin 50 000. Match.com on suunnattu pääasiassa seuranhakuun tositarkoituksella. Toki sivustolta voi löytää myös uusia ystäviä tai seuraa vapaampaan tapailuun. Palvelussa on paljon käyttäjiä kaikissa ikäryhmissä. Sivusto on toimiva ja epäasiallisia käyttäjiä ei juurikaan ole. Nettideittailukokemus on kaikin puolin miellyttävä. Käyttäjien palaute on ollut pääasiassa myönteistä, ja moni rakkaustarina on alkanut Match.com-sivustolta. Deittisivustoa voi suositella kaikille suomalaisille miehille ja naisille, jotka toivovat löytävänsä vakituisen kumppanin. Toimiva sivusto, runsas käyttäjämäärä ja positiivinen ilmapiiri oikeuttavan paikan top-listan kärkisijoilla.

VIERAILE SIVUSTOLLA →

2. Eliittikumppani

eliittikumppani deittisivusto
 • Sivuston osoite: www.eliittikumppani.fi
 • Sopivasti rajattu kohderyhmä tuo yhteen samanhenkisiä ihmisiä
 • Kaikki profiilit tarkastetaan
 • Käyttäjät ovat sitoutuneet löytämään elämänkumppanin

Lue tästä Eliittikumppanin arvostelu →

Eliittikumppani tarjoaa laadukkaan palvelun korkeatasoista kumppanin hakua arvostavalle nettideittailijalle. Sivusto ei välttämättä sovi kaikille, mutta se on kerännyt suosiota laatua, toimivuutta ja luotettavuutta arvostavien miesten ja naisten keskuudessa. Suosio on kasvanut tasaisesti ja laatuun keskittyvälle deittisivustolle näyttää olevan kysyntää. Eliittikumppani on suunnattu nimenomaan seuranhakuun tositarkoituksella. Sivustolla voi täyttää monen kohdan luonnetestin, jonka perusteella tarjotaan täsmällisiä kumppaniehdokkaista. Muita käyttäjiä voi toki myös selailla perinteiseen tapaan. Eliittikumppani sopii erityisesti laatua arvostavalle nettideittailijalle, joka on valmis asettumaan aloilleen.

VIERAILE SIVUSTOLLA →

3. Be2

be2 deittisivusto
 • Sivuston osoite: www.be2.fi
 • Tositarkoituksella elämänkumppania etsiville suunnattu deittisivusto
 • Laaja persoonallisuustesti ja siihen perustuvat kumppaniehdokkaat
 • Kontaktitakuu
Be2 on suosittu tositarkoituksella tapahtuvaan seuranhakuun erikoistunut deittisivusto. Palvelun kulmakivi on laaja tieteelliseen tutkimukseen pohjaava persoonallisuustesti. Testin perusteella käyttäjälle tarjotaan hänelle parhaiten sopivia kumppaniehdokkaita. Tämä säästää paljon aikaa sekä tekee nettideittailusta helpompaa ja miellyttävämpää. Samanhenkistä seuraa löytyy vaivattomasti ja nopeasti. Kaikki profiilit ja kuvat tarkistetaan ennakkoon, mikä estää tehokkaasti väärinkäytökset. Be2 tarjoaa Premium-jäsenilleen ainutlaatuisen kontaktitakuun. Seuraa voi hakea sivustolta halutessaan täysin anonyymisti. Be2 sopii erityisesti yli 35-vuotiaalle deittailijalle, joka toivoo löytävänsä elämänsä rakkauden ja pitkän parisuhteen.

VIERAILE SIVUSTOLLA →

4. Singles50

singles50 deittisivusto
 • Sivuston osoite: singles50.fi
 • Yli 50-vuotiaille suunniteltu deittipalvelu
 • Turvallisuuteen kiinnitetty erityistä huomiota
 • Videopuhelut ja muut monipuoliset ominaisuudet
Singles50 on yli 50-vuotialle suomalaisille miehille ja naisille suunnattu deittisivusto. Palvelussa kerrotaan olevan suhteellisen tasainen sukupuolijakauma, eli sekä miehiä että naisia on suuriinpiirtein saman verran. Singles tarjoaa helppokäyttöisen palvelun ja monipuoliset ominaisuudet. Esimerkiksi videopuheluja on mahdollisuus soittaa suoraan palvelun sisällä. Tämä tekee tutustumisesta sekä nopeaa että turvallista.

VIERAILE SIVUSTOLLA →

5. 50plusmatch

50plusmatch deittisivusto
 • Sivuston osoite: www.50plusmatch.fi
 • Yli viisikymppisten oma deittisivusto
 • Kaikki profiilit tarkastetaan
 • Mahdollisuus chattailla muiden jäsenten kanssa
50plusmatch nimensä mukaisesti erityisesti yli viisikymppisille suunnattu deittisivusto. Sivusto on yksi harvoista merkittävän suosion saavuttaneista Suomessa toimivista erikoistuneista treffipalveluista. Pelin henki on selvä. Palvelu on luotu tuomaan yhteen vanhemman polven nettideittailijat. Konsepti toimii hyvin, sillä nimenomaan iäkkäämmillä ihmisillä on aiemmin ollut suurin kynnys liittyä deittisivustoille. Tämä kynnys on viime vuosina madaltunut paitsi 50plusmatchin suosion myötä myös muuttuneiden asenteiden vuoksi. Yhä useampi yli viisikymppinen kokee nettideittailun hyväksi tavaksi tavata uusia ihmisiä. Tämä ikäryhmä on kasvanut myös muilla seuranhakusivustoilla nopeasti. 50plusmatchin omien tilastojen mukaan sivustolla on hieman enemmän naisia kuin miehiä. Kaikki profiilit tarkistetaan erikseen, joten deittailu sivustolla on turvallista ja epäasiallisiin ilmoituksiin tai viesteihin törmää harvoin. 50plusmatchiä voi suositella kaikille yli viisikymppisille, jotka toivovat löytävänsä seuraa tositarkoituksella.

VIERAILE SIVUSTOLLA →

Deittipalvelun valinta

Kuten edellisestä listasta varmasti huomaat, valittavana on lukuisia erilaisia deittipalveluita. Seuraavaksi käymme läpi seikkoja, jotka helpottavat juuri sinulle sopivimman deittisivuston valintaa.

Ensimmäinen askel sopivan deittipalvelun löytämisessä on selvittää, mitä itse oikeastaan etsit. Etsitkö pitkäaikaista suhdetta vai lyhytaikaista seksiseuraa? Haluatko tapailla samanhenkisiä ihmisiä vai löytää kumppanin, jolla on samanlaisia harrastuksia, kiinnostuksen kohteita tai arvoja? On tärkeää miettiä näitä asioita jo ennen deittipalvelun valintaa, jotta voit liittyä juuri sinulle sopivaan palveluun.

Kun olet selvittänyt omat tarpeesi ja toiveesi, on aika tutkia eri deittipalveluja tarkemmin. Kuten olet varmasti jo huomannut, tarjolla on lukuisia erilaisia deittisivustoja ja -sovelluksia. On maksullisia ja ilmaisia palveluja sekä erilaisille kohderyhmille suunnattuja palveluja. Tutki eri vaihtoehtoja ja vertaile niitä omiin tarpeisiisi. Huomioi myös, että joillakin deittipalveluilla on enemmän jäseniä tietyllä alueella tai tietyssä ikäryhmässä. Kannattaa siis ottaa selvää, onko valitsemallasi deittisivustolla tarpeeksi potentiaalisia kumppaniehdokkaita.

Kun olet löytänyt muutaman potentiaalisen vaihtoehdon, lue arvosteluja ja käyttäjäkokemuksia. Muut käyttäjät voivat antaa hyviä vinkkejä palvelun toimivuudesta ja siitä, millaisia kokemuksia heillä on ollut sen käytöstä. Jos deittipalvelu saa positiivisia arvosteluja, se on todennäköisesti hyvä valinta. Jos taas useat käyttäjät valittavat palvelun huonosta laadusta tai siitä, että se ei vastaa heidän tarpeitaan, kannattaa etsiä muita vaihtoehtoja. Kannattaa kuitenkin huomioida myös se tosiasia, että aina huono kokemus ei johdu deittipalvelusta. Joskus käyttäjä itse käyttäytyy tavalla, jolla on lähes mahdotonta löytää seuraa mistään treffipalvelusta.

Nettideittailu on yleensä turvallinen tapa tavata uusia ihmisiä. Turvallisuus kannattaa siitä huolimatta ottaa huomioon deittisivustoa valitessa. Jotkut palvelut tarjoavat esimerkiksi taustatarkistuksia jäsenilleen, kun taas toisissa palveluissa profiileja ei tarkasteta ollenkaan. Lisäksi eroja on siinä, voiko muiden käyttäjien yhteydenottoja rajoittaa millään tavalla. Joissain palveluissa viestejä voi lähettää kuka tahansa, kun taas toisissa palveluissa voi hyvinkin monella tapaa rajoittaa sitä, keneltä vastaanottaa viestejä.

Kun olet löytänyt sopivan deittipalvelun, kannattaa kokeilla sitä ja katsoa, kuinka hyvin se vastaa omia tarpeitasi. Vaikka deittisivusto vaikuttaisi paperilla täydelliseltä, se ei välttämättä ole sinulle paras vaihtoehto. Vain kokeilemalla selviää, miten deittipalvelu käytännössä toimii. Testaa erilaisia toimintoja ja ominaisuuksia ja katso, kuinka helppoa ja mukavaa sivuston tai sovelluksen käyttö on.

Sopivan deittipalvelun löytäminen vaatii hieman aikaa ja vaivannäköä. Eri palvelujen vertailu ja kokeilu kuitenkin kannattaa, sillä se parantaa huomattavasti mahdollisuuksiasi löytää mieluista seuraa.

Hyvän profiilin laatiminen

Profiilikuva on ehkä tärkein deittiprofiilin osa, sillä se on ensimmäinen asia, jonka potentiaaliset kumppanit näkevät. Valitse siis huolella kuva, joka on erityisen edustava. Profiilikuva kannattaa olla selkeä ja hyvässä valossa otettua kasvokuva. Profiiliin kannattaa lisätä myös muita kuvia. Hyviä kuvia ovat esimerkiksi kuvat harrastusten parissa tai ystävien ottamat tilannekuvat.

Seuraavaksi kannattaa keskittyä esittelytekstiin. Tekstissä voit kertoa lyhyesti itsestäsi ja millaista kumppania etsit. Kannattaa kirjoittaa lyhyitä lauseita ja välttää liian pitkiä kappaleita, sillä ne voivat olla raskaita lukea.

Kerro myös itsestäsi ja kiinnostuksenkohteistasi. Kerro, mitä teet vapaa-ajallasi ja millaisista asioista erityisesti pidät. Tämä auttaa löytämään yhteisiä mielenkiinnon kohteita potentiaalisen kumppanin kanssa. Ole myös positiivinen ja kerro, millaisesta elämästä nautit ja millaisia ihmisiä arvostat. Voit myös tuoda esiin, minkälaisia arvoja pidät tärkeinä.

Deittiprofiilissa kannattaa olla rehellinen. Älä valehtele tai edes liioittele asioita, vaan kerro totuus. Tämä auttaa löytämään juuri sinulle sopivan kumppanin ja välttää myöhempiä pettymyksiä.
Pyri välttämään kliseisiä ilmaisuja. Tietyt ilmaisut löytyvät joka toisesta profiilista ja ne eivät tuo esille juuri mitään persoonallista. Käytä mieluummin konkreettisia esimerkkejä itsestäsi ja kiinnostuksenkohteistasi.

On erittäin tärkeää muistaa olla itse aktiivinen. Selaa muiden käyttäjien profiileja, tykkää niistä ja lähetä viestejä. Tämä lisää mahdollisuuksiasi löytää juuri sinulle sopivan kumppanin ja osoittaa, että olet kiinnostunut tapaamaan uusia ihmisiä.

Hyvä ensimmäinen viesti on tärkeä

Ensimmäinen viesti deittipalvelussa on usein varsin ratkaiseva tekijä. Se voi joko herättää kiinnostuksen tai viedä sen totaalisesti pois. On tärkeää muistaa, että ensimmäinen viesti on mahdollisuus tehdä vaikutus ja erottua joukosta. Hyvä ensimmäinen viesti voi johtaa onnistuneeseen keskusteluun ja lopulta tapaamiseen.
Kun kirjoitat ensimmäistä viestiä deittipalvelussa, on tärkeää erottua joukosta edukseen sekä osoittaa, että olet kiinnostunut juuri kyseisestä henkilöstä. Yleensä paras tapa aloittaa on lukea huolellisesti deittiprofiili ja löytää jotain kiinnostavaa, josta voit aloittaa luonnollisesti keskustelun. Voit esimerkiksi kysyä kysymyksen, joka liittyy toisen harrastuksiin, musiikkimakuun tai muihin kiinnostuksen kohteisiin.

On myös tärkeää, että ensimmäinen viesti on lyhyt, ytimekäs ja nopea lukea. Älä yritä olla liian nokkela tai käyttää liian ronskia huumoria, sillä se voi johtaa väärinkäsitykseen. Käytä yksinkertaista ja selkeää kieltä, joka auttaa vastapuolta ymmärtämään, miksi lähestyt juuri häntä.

On myös hyvä olla kohtelias ja kunnioittava ensimmäisessä viestissä. Vältä liian henkilökohtaisia kysymyksiä tai liian seksuaalisia viittauksia, sillä ne voivat tuntua sopimattomilta tai jopa loukkaavilta. Ensimmäinen viesti on mahdollisuus aloittaa keskustelu, joka voi johtaa pidempiin ja merkityksellisempiin keskusteluihin jatkossa.

Muista olla oma itsesi. Älä yritä olla joku, joka et ole, sillä se voi johtaa pettymykseen myöhemmin. Ole aito ja rehellinen sen suhteen, kuka olet ja mitä olet etsimässä. Jos et saa vastausta ensimmäiseen viestiisi, älä loukkaannu tai suutu. Jatka eteenpäin ja yritä löytää joku toinen, jonka kanssa voisit aloittaa keskustelun. Muista, että deittipalvelut ovat vain yksi tapa löytää seuraa, ja että on tärkeää pitää avoin mieli ja olla kärsivällinen.

Hyvä ensimmäinen viesti deittisivustolla voi johtaa mielenkiintoiseen keskusteluun ja joskus jopa suhteeseen, joten siihen kannattaa todella panostaa.

Ehdota tapaamista luontevasti

Ennen tapaamisen ehdottamista kannattaa tutustua vastapuoleen hieman paremmin. Lue hänen profiilinsa ja viestit, ja yritä saada parempi kuva siitä, millainen henkilö hän on ja mistä hän pitää. Näin voit paremmin ehdottaa tapaamista, joka sopii hänen kiinnostuksen kohteisiinsa ja persoonallisuuteensa. Ensimmäiseen tapaamiseen sopii usein parhaiten jokin matalan kynnyksen tekeminen, kuten kahvittelu tai kävelystä puistossa. Yksinkertainen tapaaminen on helppo toteuttaa ja tarjoaa mahdollisuuden rentoon tutustumiseen.

Kun olet päättänyt ajankohdan ja paikan, ehdota sitä selkeästi. Kerro, mikä päivä ja aika sopisi sinulle, ja ehdota paikkaa, jossa haluaisit tavata. Ole kuitenkin valmis joustamaan, jos vastapuoli ehdottaa toista paikkaa tai aikaa. Tärkeintä on löytää kummallekin hyvin sopiva ajankohta ja treffipaikka.
On myös tärkeää muistaa, että ketään ei ole syytä painostaa tapaamiseen. Jos tapaaminen ei sovi juuri silloin, kun itse haluaisit, se ei tarkoita, että deittikumppani ei olisi ollenkaan kiinnostunut sinusta. Ole kärsivällinen ja ehdota tarvittaessa toista ajankohtaa tai paikkaa.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, muista olla rento ja nauti treffeistä. Tapaaminen voi hermostuttaa, mutta muista, että se on vain pieni askel kohti uutta tuttavuutta. Älä stressaa liikaa siitä, miten tapaaminen menee. Anna treffien edetä luonnollisesti ja muista, että jokainen tapaaminen on uusi mahdollisuus uusille kokemuksille ja mielenkiintoiseen ihmiseen tutustumiselle.

Valmistaudu treffeihin etukäteen

Ensimmäiset treffit voivat olla jännittäviä ja hermoja raastavia. Kun mahdollisuus uuteen suhteeseen on edessä, on luonnollista tuntea sekä innostusta että jännitystä. Jotta voit olla treffeillä itsevarma ja tehdä positiivisen vaikutelman, olemme koonneet tähän loppuun muutaman seikan, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen treffejä.

Ensimmäisten treffien paikka on ratkaisevan tärkeä. Se muodostaa koko illalle tietynlaisen tunnelman ja voi vaikuttaa merkittävästi kokonaiskokemukseen. Valitse paikka, joka on rento ja mukava mutta ei liian meluisa. Tämä mahdollistaa mielekkään keskustelun ilman tarpeettomia häiriöitä. Tunnelmallinen kahvila, rauhallinen puisto tai rento ravintola ovat kaikki erinomaisia vaihtoehtoja.

Vaikka on tärkeää näyttää mahdollisimman edustavalta, älä silti tee ylilyöntiä vaatetuksen suhteen. Valitse asu, joka sopii paikkaan ja heijastaa omaa tyyliäsi. Varmista, että vaatteesi ovat puhtaat, hyvin istuvat ja ryppyttömät. Tärkeintä on, että tunnet olosi mukavaksi valitsemassasi asussa, sillä itseluottamus on avain hyvään ensivaikutelmaan.

Ajoissa tai hieman etuajassa saapuminen on tärkeää, koska se osoittaa kunnioitusta ja huomaavaisuutta deittiäsi kohtaan. Pyri saapumaan muutamaa minuuttia ennen sovittua aikaa, ja jos olet myöhässä, ilmoita siitä treffikumppanillesi niin pian kuin mahdollista.

Vaikka kekustelun on hyvä edetä luonnollisesti, kannattaa silti miettiä valmiiksi myös muutama hyvä keskustelunaihe. Kiinnitä huomiota yhteisiin kiinnostuksen kohteisiin, ajankohtaisiin aiheisiin tai mieleisiin harrastuksiin tai elokuviin.

Toivomme, että näistä vinkeistä on sinulle hyötyä seuranhaussa.