profiilikuvan valinta
Miten valita hyvä profiilikuva deittipalveluun? Kuva: Pexels / Yuliya Strizhkina

Profiilikuvan valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa. Profiilikuva on ensimmäinen asia, johon profiilissa kiinnitetään yleensä huomiota. Hyvän profiilikuvan myötä saat enemmän vierailuja esittelyysi ja sitä kautta myös enemmän yhteydenottoja.

Profiilikuvaksi kannattaa tietenkin valita mahdollisimman edustava otos, mutta hyvän profiilikuvan tulisi tästä huolimatta antaa suhteellisen luonnollinen ja rehellinen mielikuva siitä, miltä oikeasti näytät. Valitse kuva, joka on otettu tarpeeksi läheltä ja jossa näkyy selvästi kasvosi piirteet. Hymyilevä ja iloinen ilme on aina varma valinta. Vakava ja passikuvamainen harvemmin herättää kiinnostusta. Vältä liian kaukaa otettuja kuvia. Joillakin treffisivustoilla on tarkasti määritelty, minkälainen profiilikuvan tulisi olla. Kannattaa tutustua näihin rajoituksiin ennen kuvan valintaa, jotta saat profiilikuvasi vahvistettua ja näkyviin mahdollisimman pian.

Ensisijaisen profiilikuvan lisäksi joillain sivuilla on mahdollista lisätä useampia kuvia. Tätä ominaisuutta kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Profiilikuvaa täydentäviksi kuviksi kannattaa valita kuvia, joissa olet harrastuksesi tai muuten itsellesi tärkeän asian parissa. Monesti näkee profiileissa lukuisia kuvia, jotka ovat samassa paikassa ja samasta kuvakulmasta otettuja kuin ensisijainen profiilikuva. Kuvien määrän sijaan kannattaa kuitenkin panostaa laatuun ja monipuolisuuteen.

Näitä seikkoja kannattaa välttää profiilikuvaa valitessa:

  • Liian kaukaa otetut kuvat
  • Teknisesti heikkolaatuiset kuvat
  • Ilveilykuvat ovat hauskoja kavereiden kesken, mutta eivät yleensä tehoa nettideittiprofiilissa. Omaa huumorintajua kannattaa tuoda mielummin esille profiilitekstissä.