nettideittailun taikasana
Kuva: Envato Elements

Hyvän deittiprofiilin laatiminen ei ole helppoa. Profiilin pitäisi kertoa jotain kirjoittajastaan, olla hauska ja mielenkiintoinen, mutta ei kuitenkaan pitkä elämänkerta. Kliseitä pitäisi välttää ja muutenkin erottua tuhansista muista nettideittailijoista. Ja melko usein tyhjää ruutua tuijottaessa mielikuvitus tuntuu juuri sillä hetkellä olevan lomalla.

Helpottaakseen deittiprofiilin laatimista, deittipalvelu Zoosk on kerännyt tietoa parhaiden profiilien teksteistä ja julkaisut mielenkiintoisimmat tulokset sivustollaan.

Tilastoissa nousi esiin muutama sana, joiden käyttäminen lisäsi hieman profiilin suosiota. Tällaisia sanoja olivat esimerkiksi nauraa ja rehellinen. Tämä ei ole sinänsä yllättävää, sillä positiiviset asiat toimivat profiilissa yleensä hyvin.

Yksi sana oli kuitenkin ylitse muiden. Tämä varsinainen nettideittailun taikasana on terveellinen!

Deittiprofiilit, jotka mainitsivat sanan terveellinen, saivat peräti 17 % enemmän viestejä kuin profiilit keskimäärin.

Tutkimuksessa tuli esille myös sanoja, jotka hieman yllättäenkin vähensivät profiilin suosiota. Esimerkiksi rento toi jopa 50 % vähemmän viestejä.

Myös työntekoon liittyvät sanat vähensivät hieman yllättävästi vastausten määrää. Kunnianhimoinen vähensi viestejä 38 % ja oman työn mainitseminen vähensi viestejä 10 %. Työn sijaan harrastuksista puhuminen ei välttämättä toimi sen paremmin. Musiikki toi 26 % vähemmän viestejä ja kirja toi 18 % vähemmän viestejä.

Mitä näistä tuloksista sitten pitäisi oikein päätellä. Tuleeko profiilissaan mainita vain, että on rehellinen, elää terveellisesti ja nauraa usein? Kannattaako työstä ja harrastuksista puhua ollenkaan? Nämähän ovat kuitenkin yleensä hyvin tärkeä osa elämää.

Ihan näin kirjaimellisesti tutkimusta ei kannata ottaa. Todennäköisesti työstä ja harrastuksista puhuminen vähentää kaiken kaikkiaan viestien määrää, mutta yhteyttä ottavat useammin oikeasti samanhenkiset deittailijat. Kaikki eivät ole samanlaisia, eikä deittiprofiilissa edes kannata yrittää miellyttää kaikkia.

Vähemmän vastaanotettuja viestejä saattaa olla hyväkin asia, sillä näin tulee harvemmin käytyä turhaan treffeillä. Kirjoittamalla itsestään persoonallisemmin saattaa ehkä jakaa mielipiteet, mutta kiinnittää oikeasti yhteensopivien kumppaniehdokkaiden huomion.

Kirjoittelemalla lähinnä deittailijoille, joiden kanssa jakaa monia asioita, löytyy kumppani varmasti paljon nopeammin kuin yrittämällä miellyttää kaikkia. Mainitse siis eläväsi terveellisesti, jos asia on niin, mutta älä jätä myöskään omalaatuisempia piirteitäsi mainitsematta.

Lähde: Zoosk – The Date Mix