e-kontakti
E-kontakti on yksi Suomen suosituimmista deittisivustoista. Kuva: E-kontakti

E-kontakti on vuonna 2009 perustettu treffipalsta. Sivusto tarjoaa kotimaisen, luotettavan ja turvallisen palvelun seuranhakuun tositarkoituksella.

E-kontaktin suosio on kasvanut viime vuosina nopeasti ja tasaisesti. Palveluun on luotu jo yli 350 000 deittiprofiilia. E-kontakti kilpailee HappyPancaken ja Suomi24 Treffien kanssa Suomen suurimman deittipalstan tittelistä. E-kontaktin deittipalvelu tarjoaakin hyvän ja turvallisen vaihtoehdon näille pitkälti mainosrahoitteisuuteen perustuville seuranhakusivustoille.

E-kontakti on suunnattu lähinnä seuranhakuun tositarkoituksella. Hakea voi myös deittiseuraa tai ystäviä, mutta suora seksiseuran haku ei ole sallittua. Etsityn suhteen tyypille annetaan kuusi vaihtoehtoa: avioliitto, harrastusseura, matkatoveri, romanssi, seurustelu ja ystävyys. Seksiseuran hausta voi lukea tarkemmin E-kontaktin blogista.

Kaikki profiilit tarkistetaan ylläpidon toimesta, mikä pitää sivuston siistinä, asiallisena ja turvallisena.

E-kontakti on saanut toimintansa ajan runsaasti positiivisia arvosteluja. Netistä voi lukea myös pääasiassa myönteisiä käyttäjien kokemuksia ja palautteita.

E-kontakti pähkinänkuoressa

e-kontakti lyhyesti
Sivuston osoite: www.e-kontakti.fi
Käyttäjämäärä: Noin 100 000
Haun kohteet: Avioliitto, harrastusseura, matkatoveri, romanssi, seurustelu ja ystävyys
Alusta: Verkkosivusto
Hinta: Rajoitettu käyttö ilmaista, maksullinen täysjäsenyys
Arvosana:

Rekisteröityminen

E-kontaktin rekisteröitymisprosessi on viisivaiheinen. Tästä huolimatta liittyminen kestää vain hieman keskimääräistä kauemmin. Profiiliinsa voi lisätä runsaasti tietoa jo liittymisvaiheessa, mutta kaikki kohdat eivät ole pakollisia. Jos vapaaehtoiset kohdat jättää täyttämättä, rekisteröityminen vie vain muutaman minuutin. Pakollisia tietoja ovat sukupuoli, syntymäaika, maa, maakunta, kaupunki, siviilisääty, alkoholin käyttö, tupakointi, äidinkieli, etsittävä sukupuoli sekä tunnus, salasana ja sähköpostiosoite.

e-kontakti rekisteroityminen
E-kontaktiin rekisteröityminen sisältää viisi vaihetta.

Profiilikuva on mahdollista lisätä rekisteröitymisprosessin yhteydessä. Kuvan voi ladata tiedostosta, Facebookista tai suoraan web-kamerasta. Profiilikuvan lisääminen ei ole kuitenkaan pakollista.

Ensivaikutelma

E-kontaktin etusivulle on mahdutettu paljon sisältöä. Sivulla on näkyvissä parrasvaloviestit, haku, käyttäjälle sopivien jäsenten kuvia, uusimmat lisätyt kuvat ja viimeksi kirjautuneet profiilit. Parrasvalo on ominaisuus, jonka avulla voi kirjoittaa etusivulle viestejä maksua vastaan. Viestit näkyvät ainoastaan käyttäjille, jotka etsivät viestin lähettäjän ikäistä seuraa. Parrasvalo toimii melko samalla periaatteella kuin Suomi24 Treffien megafoni-ominaisuus.

Päävalikosta löytyvät kaikki tärkeimmät linkit kuten haku ja asiakaspalvelu. Sivuvalikon avulla pääsee nopeasti siirtymään viesteihin, flirtteihin, vierailuihin, suosikkeihin sekä oman profiilin ominaisuuksiin.

Sivuston ilme on suhteellisen selkeä ja kaikki tärkeimmät ominaisuudet ovat hyvin esillä. Sivusto skaalautuu automaattisesti näytön kokoon, joten selailu mobiililaitteillakin on helppoa ja vaivatonta.

Ominaisuudet ja toiminnot

E-kontaktin sivusto toimii sujuvasti ja sen perusominaisuudet on toteuttu hyvin. Muihin käyttäjiin on mahdollista ottaa yhteyttä lähettämällä viestejä ja flirttejä. Lisäksi muita käyttäjiä voi lisätä suosikeikseen. Muut eivät voi nähdä, kenet olet lisännyt suosikkeihisi.

E-kontaktin hakutoiminnot ovat monipuoliset. Yksinkertaisella haulla voi etsiä käyttäjiä nopeasti sukupuolen, iän, sijainnin, online-tilan, kuvan ja liittymisajankohdan mukaan. Tarkennettu haku sen sijaan tarjoaa suuren määrän hakukriteereitä haun rajaamiseen. Lisäksi muita käyttäjiä voi hakea nimimerkin perusteella. Ainoa puuttuva hakuominaisuus on vapaa sanahaku. Sen avulla olisi helppo nopeuttaa ja helpottaa sopivien kumppaniehdokkaiden löytymistä.

E-kontaktissa on monipuoliset hakuvaihtoehdot.
E-kontaktissa on monipuoliset hakuvaihtoehdot.

Vierailut-listasta voi tarkistaa omassa profiilissa vierailleet käyttäjät. Oman näkymisen muiden käyttäjien listassa voi estää maksullisella lisäominaisuudella.

Omaa profiiliin voi lisätä vapaan kuvauksen lisäksi tietoa lukuisien monivalintakysymysten avulla. Ilmoitukseensa voi lisätä myös profiilikuvan sekä muita kuvia kuva-albumiin. Toiselle käyttäjälle on mahdollista lähettää profiilikuvapyyntö, jos heidän ilmoituksessaan ei ole kuvaa. Oman nimimerkin voi vaihtaa asiakaspalvelun kautta.

Muiden käyttäjien profiileissa näkyy edellisen kirjautumisen ajankohta sekä oletko viestitellyt tai flirttaillut kyseisen käyttäjän kanssa aikaisemmin.

Asetuksista voi valita haluaako ottaa vastaan profiilikuvapyyntöjä tai flirttejä. Oletusarvona nämä ovat sallittuja.

E-kontaktin ominaisuudet ovat hyvin kattavat. Muutama hyödyllinen ominaisuus jää kuitenkin myös puuttumaan. Tärkein näistä on maksullisen jäsenyyden näkyminen muille käyttäjille. Sen avulla olisi helppo tietää, mitä ominaisuuksia toisilla käyttäjillä on käytössään. Tämä helpottaisi valitsemaan, kehen kannattaa ottaa yhteyttä.

Profiilikuvat

Omaan ilmoitukseen voi lisätä profiilikuvan sekä yhden kuva-albumin. Maksullisella lisäominaisuudella voi lisäksi lisätä viisi erillistä kuva-albumia.

Profiilikuvassa tulee näkyä kasvot, sen tulee olla hyvänlaatuinen, siinä ei saa olla muita henkilöitä eikä se voi olla piirretty tai alastonkuva. Nämä säännöt pitävät sivuston ilmeen siistinä ja asiallisena.

Kuva-albumiin voi lisätä vapaammin erilaisia kuvia. Sen voi myös laittaa näkymään vain tietylle käyttäjille.

Hinnat

E-kontakti on kuukausimaksullinen deittisivusto, joten suuri osa ominaisuuksista vaatii jäsenmaksun maksamisen. Liittyminen ja sivustoon tutustuminen on ilmaista. Lisäksi ilman jäsenmaksua voi täydentää omaa profiilia, lukea muiden käyttäjien profiileita, katsella muiden käyttäjien kuva-albumeita sekä katsella vastaanotettuja flirttejä ja profiilivierailuja.

Käytännössä onnistunut nettideittailu E-kontaktissa vaatii kuitenkin jäsenmaksun maksamisen.

Jäsenyyden hinnat

 • 1 kuukausi: 29,90€
 • 3 kuukautta: 59,90€ (19,97/kk)
 • 6 kuukautta: 89,90€ (14,98€/kk)

Hinnoittelu on maksullisille treffipalstoille hyvin tyypillistä. E-kontakti ei ole halvin tai kallein treffipalsta, vaan edustaa hyvin keskimääräistä hintatasoa. Rahalle saa kuitenkin erinomaista vastinetta.

Hinnat on päivitetty joulukuussa 2015 ja saattavat muuttua koska tahansa. Tarkista aina ajan tasalla olevat hinnat E-kontaktin sivustolta.

Pluspaketti

Normaalin maksullisen jäsenyyden rinnalle on mahdollista ostaa pluspaketti. Plusjäsenyydellä saa käyttöönsä hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Nämä ominaisuudet helpottavat nettideittailua, mutta eivät sisällä mitään onnistuneen seuranhaun kannalta pakollisia ominaisuuksia.

Pluspaketin ominaisuudet:

 • Näkymättömänä surffaus – Voit vierailla profiileissa ilman jälkiä.
 • Lukukuittaus – Näet koska lähettämäsi viesti on luettu.
 • Suodata viestejä – Voit suodattaa viestejä ja vierailijoita ikäkriteeriesi mukaan.
 • Parrasvaloviestit – Saat 15 Parrasvaloviestiä jokaista kuukautta kohti.
 • Lisää albumeita – Voit luoda jopa viisi erillistä salaista tai avointa valokuva-albumia.
 • Match-hakukone – Valitse kriteerit ja kirjoita viesti, kone lähettää sen automaattisesti kaikille kriteerisi täyttäville jäsenille yhdellä kertaa.

Maksutavat

Jäsenyyden voi maksaa verkkopankilla, luottokortilla, laskulla tai pankkisiirrolla.

Jäsenyyden uusiminen

E-kontakti ei koskaan uusi jäsenyyttä automaattisesti. Jos jäsenyyttään haluaa sen päättyessä jatkaa, täytyy se aina ostaa uudestaan. Näin jäsenyyttä ei tarvitse muistaa perua, eikä E-kontaktista aiheudu koskaan yllättäviä laskuja. E-kontakti on luotettava toimija ja noudattaa tarkasti Kuluttajaviraston määräyksiä ja etäkaupan ohjeita.

Käyttäjät

E-kontakti on yksi suomen suurimmista treffipalstoita. Profiileja palvelussa on yli 100 000. Sivuston ikäraja on 18 vuotta. E-kontakti ei ole erikoistunut tarjoamaan deittipalvelua millekään tietylle ikäryhmälle, mutta näyttää houkuttelevan käyttäjikseen erityisesti yli 40-vuotiaita nettideittailijoita.

E-kontaktin sukupuolijakauma on deittisivustoille melko tyypillinen. Naisia käyttäjistä on komannes ja miehiä kaksi kolmannesta. Näin yhtä naista kohden on palvelussa suurinpiirtein kaksi miestä. Samantapainen ikäjakauma löytyy lähes kaikilta suosituilta treffipalstoilta.

Suurin yksittäinen käyttäjäryhmä on 45–49-vuotiaat. Tyypillisesti deittisivustoilla kolmekymppiset edustavat suurinta ikäryhmää, joten E-kontaktissa näyttää olevan selvästi enemmän nimenomaan iäkkäämpiä nettideittailijoita. Vahvistusta tälle antaa toiseksi suurin ikäryhmä, joka on 50–54-vuotiaat.

Yli 40-vuotiata E-kontaktin käyttäjistä on yli puolet ja yli 50-vuotiaitakin on noin 34 prosenttia.

e-kontakti ikajakauma
E-kontaktissa on keskimääräistä suurempi osuus yli 50-vuotiaita.

E-kontaktin ikäjakauma on kaksi-, kolme-, neli- ja viisikymppisten osalta melko tasainen. Käyttäjien määrä vähenee vasta yli kuusikymppisten ikäryhmässä. Oheisesta kaaviosta voi huomata, että miehissä suurimpia käyttäjäryhmiä ovat kaksi-, kolme- ja nelikymppiset, kun taas naisissa on selvästi eniten neli- ja viisikymppisiä nettideittailijoita. Tämä on erityisesti viisikymppisten miesten etu, sillä heidän ikäryhmässään miesten ja naisten sukupuolijakauma on keskimääräistä tasaisempi.

Tilastot ovat vuoden 2015 marraskuulta ja ovat voineet muuttua sen jälkeen.

Yksityisyys

E-kontaktin profiileita voivat selailla ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät.

Oletusarvoisesti profiilikuva voi kuitenkin näkyä E-kontaktin etusivulla. Tämän voi estää yksityisasetuksista. Lisäksi yksityisasetuksista voi sallia profiilin käytön E-kontaktin bannerimarkkinoinnissa. Tämä on oletusarvoisesti estetty. Markkinointiasetukset kannattaa säätää mieleisekseen ennen profiilikuvan lisäämistä.

Profiili näkyy kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Myös viestejä voi lähettää kuka tahansa. Viestejä ja vierailijoita voi kuitenkin rajata maksullisen lisäominaisuuden avulla.

Muita jäseniä voi estää nimimerkkikohtaisesti.

Profiilikuva näkyy lisäämisen jälkeen kaikille, mutta kuva-albumit voi säätää näkymään vain halutuille käyttäjille.

Yksityisyysasetukset ovat suhteellisen kattavia. Tärkeintä on muistaa säätää markkinointiasetukset mieleisekseen.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun saa yhteyden yhteydenottolomakkeen avulla. Viesteihin vastataan nopeasti ja asiakaspalvelu toimii myös viikonloppuisin. Puhelinpalvelua ei ole tarjolla.

Lisätietoa

E-kontaktin blogissa on usein mielenkiintoisia artikkeleita nettideittailuun liittyen. Blogista voi myös lukea tositarinoita toisensa E-kontaktin kautta löytäneistä pareista.

Videot

https://www.youtube.com/watch?v=fxKrB7aFz5Y

https://www.youtube.com/watch?v=1BzL1fPDRbI

Hyvät ja huonot puolet

Plussat

 • Kotimainen, luotettava ja turvallinen
 • Runsaasti käyttäjiä kaikissa ikäryhmissä
 • Toimiva sivusto ja kattavat ominaisuudet
 • Profiilien ja kuvien ennakkotarkistus
 • Ei epäasiallisia profiileja
 • Mahdollisuus lisätä yksityisiä kuva-albumeita
 • Hyvät yksityisyysasetukset

Miinukset

 • Maksullisuus saattaa häiritä budjettitietoista deittailijaa
 • Profiilista ei näe, onko käyttäjä maksava jäsen
 • Ei vapaata sanahakua
VIERAILE SIVUSTOLLA
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Hinta
70 %
Käyttäjämäärä
80 %
Käyttökokemus
80 %
Ominaisuudet ja toiminnot
90 %
Yksityisyys
70 %
Edellinen artikkeliSuomi24 Treffit päivitti ulkoasuaan ja paransi mobiilikäytettävyyttään
Seuraava artikkeliMies kokeili nettideittailua naisena yllättävin tuloksin
e-kontakti-arvostelu<a href="https://www.nettideittailu.com/e-kontakti" target="_blank" rel="nofollow">E-kontakti</a> on yksi suurimmista ja suosituimmista suomalaisista deittisivustoista. Palvelu on suunnattu pääasiassa seuranhakuun tositarkoituksella, mutta sivustolta voi etsiä myös ystäviä, harrastuskaveria tai matkaseuraa. Käyttäjiä löytyy paljon kaikista ikäryhmitä, mutta E-kontaktin keski-ikä on hieman keskimääräistä korkeampi. Sivusto on toimiva ja ominaisuudet ovat monipuoliset. E-kontakti on erinomainen valinta seurahakuun tositarkoituksella.