match arvostelu kokemuksia
Match.com on erittäin suosittu kansainvälinen treffipalsta. Kuva: Match.com

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka mahdollistavat parhaan sisällön tuottamisen ja ylläpidon. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Match.com on yksi ensimmäisistä nettideittisivustoista. Sivusto perustettiin Yhdysvalloissa jo vuonna 1993. Suomeen Match.com rantautui vuonna 2002. Sivusto on maailmanlaajuisesti yksi suosituimmista deittipalveluista. Se on useina vuosina ollut maailman viidensadan suosituimman nettisivuston joukossa.

Match.com on saavuttanut suurta suosiota myös Suomessa ja on käyttäjämäärältään viiden suurimman deittipalstan joukossa. Suomalaisia profiileja palvelusta löytyy noin 50 000.

Match.com on suunnattu lähinnä seuranhaukuun tositarkoituksella. Sivusto houkutteleekin pääasiassa käyttäjiä, jotka toivovat löytävänsä vakituisen seurustelusuhteen tai elämänkumppanin. Seuraa voi helposti hakea Suomen lisäksi myös ulkomailta. Profiilit tarkistetaan ylläpidon toimesta. Tämä pitää sivuston siistinä sekä asiallisena ja häirikkökäyttäjiä ei juurikaan ole.

Match.com pähkinänkuoressa

match.com lyhyesti
Sivuston osoite: fi.match.com
Käyttäjämäärä: Noin 50 000 (Suomi)
Haun kohteet: Elämänkumppani
Alusta: Verkkosivusto ja mobiilisovellus
Hinta: Rajoitettu käyttö ilmaista, maksullinen jäsenyys, maksullisia lisäominaisuuksia
Arvosana:

Rekisteröityminen

Match.comiin rekisteröitymisessä on kolme vaihetta, mutta täytettäviä tietoja on vain vähän. Liittyminen on helppoa ja vie vain muutaman minuutin aikaa. Pakollisia tietoja on yhdeksän: oma ja haettu sukupuoli, syntymäaika, maakunta, kaupunki, sähköpostiosoite, käyttäjätunnus, salasana ja liittymisen syy.

Nämä täytettyään käyttäjä siirretään ohjattuun profiilin luontiin. Jos profiilin haluaa täyttää heti, kannattaa siihen varata hetki aikaa. Tämä vaihe ei kuitenkaan ole pakollinen, vaan sen voi halutessaan ohittaa. Liittymisen jälkeen pääsee heti tutustumaan sivustoon ja selailemaan muiden profiileja.

match.com profiilin luonti
Match.comin profiilin voi täyttää heti liittymisen yhteydessä tai sen voi tehdä myöhemmin.

Ensivaikutelma

Match.comin ensivaikutelma on suhteellisen selkeä. Etusivulta löytyy helposti kaikki tarpeelliset toiminnot. Näkyvissä on paikalla olevien käyttäjien määrä, vastaanotetut viestit, vierailut, chatti, flirtit ja omat suosikit. Ylävalikosta pääsee nopeasti siirtymään myös hakuun tai Affinity ja Shuffle -toimintoihin.

Etusivulta löytyy myös pikahaku, pikakatsaus suosittuihin profiileihin sekä online-tilassa olevia jäseniä. Match.comin käyttö on helppo aloittaa joko selailemalla muiden ilmoituksia tai täydentämällä omaa profiilia.

Ominaisuudet ja toiminnot

Match.com tarjoaa erittäin monipuolisen kattauksen nettideittailuun liittyviä ja sitä helpottavia ominaisuuksia. Deittailijan käytössä on sekä hyvin toteutetut perusominaisuudet että monia hieman erikoisempiakin toimintoja.

Omaa profiilia voi täydentää sekä monivalintojen että vapaan kuvauksen avulla. Monivalintojen avulla voi helposti kertoa itsestään perustietoja kuten ammatin, ulkoiset ominaisuudet, harrastukset ja elämäntavat. Myös omille elokuva-, musiikki- ja kirjasuosikeille on varattu profiilissa oma osionsa. Vapaan profiilitekstin tulee olla 50–1500 merkkiä pitkä. Monista muista deittisivustoista poiketen Match.comissa on mahdollista vaihtaa omaa nimimerkkiä.

Omaan profiiliin voi lisätä kysymyksiä, joihin toivoo muiden käyttäjien vastaavan. Kysymykset voi valita ennalta määrätyistä vaihtoehdoista tai niitä voi keksiä itse. Kysymyksen yhteyteen voi tallentaa toivotun vastauksen.

Muihin käyttäjiin voi ottaa yhteyttä viesteillä, chatillä tai flirteillä. Kiinnostavia profiileita voi myös lisätä omiin suosikkeihin, ja muille deittailijoille voi lähettää kuvapyyntöjä.

Haku on toimiva ja monipuolinen. Käyttäjiä voi hakea kaikilla profiilissa kysyttävien monivalintakysymysten avulla. Lisäksi tarjolla on nimimerkkihaku ja vapaa sanahaku.

Match.com tarjoaa myös runsaasti omaperäisiä deittitoimintoja. Affinity on yhteensopivuustesti, jonka avulla voi löytää itselle sopivia käyttäjiä. Se perustuu kuusivaiheiseen yhteensopivuustestiin. Testin täyttämisen jälkeen deittailijalle ehdotetaan jäseniä, jotka jakavat samat mielipiteet, arvot ja elämänkatsomuksen. Affinityn avulla on helppo löytää tuhansien profiilien joukosta samanhenkisiä ihmisiä.

Shuffle ominaisuuden avulla sopivia profiileja voi selata ja karsia Affinityä nopeampaan tahtiin. Sufflessa käyttäjälle annetaan päivittäin nähtäväksi sata mahdollisesti kiinnostavaa käyttäjää. Käyttäjistä saa nähtäväksi kuvan ja perustiedot. Kuvan alta voi klikata joko kyllä tai ei sen mukaan, haluaako tykätä kyseisestä käyttäjästä. Shufflessa näkyy, kenestä on itse tykännyt, kuka on tykännyt omasta kuvasta sekä kenen kanssa tykkääminen on molemminpuoleista. Shuffle on nopea mutta hieman pinnallinen tapa löytää kiinnostavia ihmisiä.

Profiilikuvat

Kuvia voi lisätä Match.comiin tiedostosta, Facebookista tai suoraan web-kamerasta. Palveluun voi lisätä viisi profiilikuvaa. Niissä kasvojen tulee näkyä selvästi ja niiden tulee olla hyvälaatuisia.

Lisäksi kuva-albumiin lisätä 20 muuta kuvaa, mikäli palveluun on jo ladattu vähintään yksi profiilikuva. Albumiin voi kuvia lisätä vapaammin, eikä niissä tarvitse itse esiintyä. Näin profiiliin voi lisätä kuvia vaikka autostaan, kodistaan tai lemmikistään. Albumiin ei kuitenkaan hyväksytä lasten kanssa otettuja, yksityisluontoisia tai säädyttömiä tietoja sisältäviä kuvia.

Muiden kuva-albumeita ei voi katsella ennen kuin on lisännyt oman profiilikuvan. Profiilikuvat kuitenkin näkyvät kaikille rekisteröityneille käyttäjille.

Kuvasäännöt ovat hyviä ja palvelussa törmääkin pääsääntöisesti asiallisiin, hyvälaatuisiin ja yhteyteen sopiviin kuviin. Kuvat tarkastetaan ennen julkaisua.

Hinnat

Match.comiin liittyminen on ilmaista. Lisäksi ilman maksullista jäsenyyttä voi luoda oman profiilin, katsella muiden profiileita, lähettää flirttejä, lisätä käyttäjiä suosikeiksi, käyttää Shufflea sekä viestitellä Premium-jäsenten kanssa. Muut toiminnot vaativat maksullisen jäsenyyden. Yhden kuukauden jäsenyys on hieman keskimääräistä kalliimpi, mutta pidemmät jäsenyydet ovat melko tyypillisesti hinnoiteltuja.

Jäsenyyden hinnat

 • 1 kuukausi: 39,99 €
 • 3 kuukautta: 59,97 € (19,99 €/kk)
 • 6 kuukautta: 59,94 € (9,99 €/kk)

Lisäpalvelut

Tarjolla on kolme erilaista lisäpalvelua tavallisen jäsenyyden lisäksi.

Plus-lisäpalvelulla saa käyttöönsä seuraavat ominaisuudet:

 • Lukukuittaus lähetettyihin viesteihin
 • Mahdollisuus käyttää offline-tilaa, jonka avulla voi selailla profiileita näkymättömästi sivustolla
 • Mahdollisuus käyttää poissaolon hallintaa
 • Yhteydenottosuodatin

Premium-lisäpalvelu mahdollistaa yhteydenpidon kaikkien jäsenien kanssa.

 • Mahdollisuus vastaanottaa viestejä myös jäseniltä, jotka eivät ole tehneet tilausta
 • Profiilin esittely muille jäsenille ensimmäisten joukossa
 • Profiiliin Premium-merkintä

Boosteri-lisäpalvelu lisää näkyvyyttä sivustolla ja profiili nostetaan hakulistojen kärkeen. Boosterin käyttö edellyttää kuvallista profiilia.

Maksutavat

Maksun voi suorittaa luottokortilla tai PayPalilla.

Jäsenyyden uusiminen ja peruminen

Tilaus uusiutuu automaattisesti. Automaattiset uusinnan voi poistaa käytöstä tilin asetuksista. Tämä tulee tehdä aikaisintaan 24 tuntia maksusuorituksen jälkeen ja viimeistään 48 ennen tilauksen viimeistä voimassaolopäivää.

Käyttäjät

Match.com on käyttäjämäärältään Suomen suurimpien deittisivustojen joukossa. Sivusto on suunnattu lähinnä seuranhakuun tositarkoituksella ja sen alaikäraja on 18 vuotta, mutta muuten käyttäjäkuntaa ei ole rajattu erityisen tarkasti. Palvelusta löytyykin runsaasti kaikenikäisiä käyttäjiä.

Noin kolmannes käyttäjistä on naisia ja kaksi kolmannesta on miehiä. Tämä on verrattain tavanomainen sukupuolijakauma deittisivustoilla. Match.com helpottaa kuitenkin miesten seuranhakua esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuden hankkia Premium-lisäominaisuuden, jonka avulla voi pitää yhteyttä useampiin naisiin. Tämä saattaa parantaa joidenkin miesten nettideittailukokemusta huomattavasti.

Suurin yksittäinen ikäryhmä on hieman yllättäen 20–24-vuotiaat. Toiseksi suurimmaksi ikäryhmäksi sen sijaan nousee 45–49-vuotiaat. Match.comissa onkin melko tasaisesti käyttäjiä 20-vuotiaista aina 55-vuotiaisiin asti.

match.com ikajakauma
Match.com sivustoa käyttävät nuoret miehet ja keski-ikäiset naiset.

Yllä olevasta kaaviosta näkee, että miehistä lähes puolet on 20–39-vuotiaita. Naisissa sen sijaan tämä ikäryhmä on pienempi, mutta lähes puolet käyttäjistä on 40–59-vuotiaita. Match.comissa näyttääkin olevan erityisen paljon nuoria miehiä ja vanhempia naisia. Tästä huolimatta seuraa näyttää kuitenkin löytyvän hyvin kaikenikäisistä deittailijoista.

Kaikki tilastot ovat vuoden 2015 marraskuulta ja saattavat hieman muuttua ajan myötä.

Yksityisyys

Tärkeimmät yksityisyyteen liittyvät asiat ovat Match.comissa kunnossa, eli kuvat ja profiilit näkyvät ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Muiden kuvia voi katsella ainoastaan, jos on lisännyt oman kuvansa. Tämän lisäksi Plus-palvelu tarjoaa yksityisyyteen liittyviä lisäominaisuuksia, kuten mahdollisuuden käyttää offline-tilaa.

Hyvät ja huonot puolet

Plussat

 • Paljon käyttäjiä kaikissa ikäryhmissä
 • Monipuoliset ominaisuudet
 • Toimiva sivusto
 • Vapaa sanahaku

Miinukset

 • Suuri osa ominaisuuksista on maksullisia
 • Oletuksena automaattisesti uusiutuva jäsenyys (uusinnan voi poistaa käytöstä)
 • Käyttöehtojen mukaan sivustolle lisättyä materiaalia kuten profiilikuvia voi käyttää palvelun markkinoinnissa
VIERAILE SIVUSTOLLA
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Hinta
70 %
Käyttäjämäärä
90 %
Käyttökokemus
100 %
Ominaisuudet ja toiminnot
100 %
Yksityisyys
80 %
Edellinen artikkeliDeitti.net arvostelu ja kokemuksia
Seuraava artikkeliMitkä ovat suurimmat ikäryhmät eri treffisivustoilla?
match-com-arvostelu<a href="https://www.nettideittailu.com/match" rel="nofollow" target="_blank">Match.com</a> on suuri ja suosittu kansainvälinen treffipalsta. Vuonna 2002 pohjoismaihin rantautunut sivusto on kasvattanut suuren käyttäjämäärän myös Suomessa. Match.com on suunnattu lähinnä seuranhakuun tositarkoituksella. Palvelusta voi etsiä seuraa niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Liittyminen ja sivustoon tutustuminen on ilmaista, mutta Match.comin tehokas käyttö edellyttää jäsenyyden ostamisen. Jäsenyyden hinnat ovat kohtuulliset. Sivusto on toimiva ja ilmapiiri on positiivinen. Match.com sopii erityisesti deittailijalle, joka toivoo löytävänsä seuraa Suomesta tai ulkomailta.