deitti.net arvostelu kokemuksia
Deitti.net on suosittu erityisesti nuorten kaupunkilaisten keskuudessa. Kuva: Deitti.net

Deitti.net on vuonna 1997 perustettu kotimainen deittipalvelu. Treffipalsta toimii City-verkkolehden sivuston yhteydessä.

Deitti.net on saavuttanut suosiota erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. Suuri osa käyttäjäkunnasta koostuu City-lehden lukijoista. Cityn tilastojen mukaan verkkopalvelun käyttäjistä yli 70 prosenttia on alle 45-vuotiaita ja 38 prosenttia asuu pääkaupunkiseudulla. Sama suuntaus näkyy myös Deitti.net:issä, joka on erityisesti kaksi- ja kolmekymppisten kaupunkilaisten suosiossa.

Deitti.net:in alaikäraja on 16 vuotta, joka on muihin suomalaisiin deittipalveluihin suhteutettuna keskimääräistä matalampi. Suurin osa treffipalstoista hyväksyy vain täysi-ikäiset käyttäjät jäsenikseen. Palvelusta voi hakea seuraa tositarkoituksella ja seikkailumielellä. Lisäksi Deitti.net:issä voi etsiä ystävää, matkaseuraa tai tehdä etsintäkuulutuksen.

Deitti.net pähkinänkuoressa

deitti.net lyhyesti
Sivuston osoite: www.deitti.net
Käyttäjämäärä: Noin 25 000
Haun kohteet: Tositarkoituksella, seikkailu, ystävää etsimässä, matkaseura, etsintäkuulutus
Alusta: Verkkosivusto
Hinta: Rajoitettu käyttö ilmaista, maksullinen Deluxe-jäsenyys
Arvosana:

Rekisteröityminen

Deitti.net:iin liittyminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista. Pakollisia tietoja ovat oma ja etsittävä sukupuoli, ikä, kaupunki ja profiilin otsikko. Perustietojen lisäksi rekisteröitymislomakkeella on kolme muuta kohtaa: kuvat, lisätiedot ja ihannekumppani. Näiden täyttäminen ei kuitenkaan ole pakollista. Liittyminen täyttämällä ainoastaan pakolliset tiedot vie selvästi alle viisi minuuttia. Yksityisyyteen liittyvät asetukset kannattaa muistaa tarkistaa heti rekisteröitymisen yhteydessä. Rekisteröitymisen jälkeen pääsee heti selailemaan muiden ilmoituksia ja täydentämään omaa profiiliaan.

Ensivaikutelma

Deitti.net vaikuttaa alusta alkaen selkeältä. Sivustolla on keskitytty vain perusominaisuuksiin, joka tekee siitä helppokäyttöisen.

Etusivulla on linkit tärkeimpiin toimintoihin kuten profiilin muokkaukseen, vieteihin, ilmoituksiin, Deluxe-jäsenyyteen, suosikkeihin, flirtteihin ja hakuun. Lisäksi nähtävissä on viimeksi kirjautuneita profiileja, viimeisimmät vierailijat, viimeksi kirjautuneet suosikit sekä mahdollisesti käyttäjää kiinnostavia profiileita.

Sivusto skaalautuu näytön kokoon ja toimii hyvin myös mobiililaitteilla.

Ominaisuudet ja toiminnot

Deitti.net:issä voi ottaa muihin käyttäjiin yhteyttä lähettämällä viestejä ja flirttejä. Muiden käyttäjien profiileita voi lisätä suosikeikseen ja tämä tieto näkyy kyseiselle käyttäjälle, jos hän on Deluxe-jäsen. Vierailijat-listasta voi tarkistaa, kuka on käynyt katsomassa omaa profiilia.

Hakutoiminnot ovat hyvin kattavat. Yksinkertaisimmillaa profiileja voi selata oman ja haetun sukupuolen perusteella. Omaksi sukupuoleksi voi Deitti.net:in haussa määritellä myös eri sukupuolen kuin minkä on merkannut profiiliinsa.

Hakukriteereinä voi käyttää lähes kaikkia profiilikenttiä. Tarjolla on myös vapaa sanahaku, joka helpottaa merkittävästi kiinnostavien ihmisten löytymistä tuhansien profiilien joukosta. Lisäksi käyttäjiä voi hakea uusimpien kuvien perusteella.

Deitti.net:in ominaisuudet ja toiminnot ovat nykymittapuussa melko pelkistettyjä. Toisaalta ne on kuitenkin toteutettu hyvin ja mitään oleellista ei jää puuttumaan.

Profiilikuvat

Profiilikuvan ei tarvitse olla tunnistettava kasvokuva. Profiiliin voi vapaasti lisätä myös kuvia, joissa käyttäjä ei itse esiinny ollenkaan. Kuitenkin vähintää yhden lisätyistä kuvista tulee olla omakuva. Deitti.net:in kuvia koskevat säännöt ovat hyvin vapaat verrattuna moniin muihin deittipalveluihin. Pääasiassa sivustolta löytyvät kuvat ovat kuitenkin asiallisia ja sopivat asiayhteyteen. Suurin osa profiilikuvista näyttää olevan tunnistettavia kasvokuvia.

Hinnat

Deitti.net:iin liittyminen on ilmaista. Palveluun voi myös luoda oman profiilin, katsella muiden profiileita ja lähettää flirttejä maksutta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sivustoon tutustuminen on ilmaista, mutta sen tehokas käyttö seuranhakuun vaatii maksullisen Deluxe-jäsenyyden.

Deluxe-jäsenyydellä saa kaikki sivuston toiminnot käyttöönsä. Jäsenyys on edullinen verrattuna muihin vastaaviin deittisivustoihin. Kaikki viikkoa pidemmät jäsenyydet maksavat alle kymmenen euroa kuukaudessa.

Jäsenyyden hinnat

 • Viikko: 9,97 € (39,88 €/kk)
 • Kaksi kuukautta: 19,97 € (9,99 €/kk)
 • Puoli vuotta: 47,82 € (7,97 €/kk)
 • Vuosi: 71,64 € (5,97 €/kk)

Hinnat ovat tammikuulta 2015, ja saattaavat muuttua koska tahansa. Tarkista aina voimassa olevat hinnat Deitti.net:in sivustolta.

Deluxe-jäsenyyden sisältö

 • Yksityisviestit
 • Profiilin korostus hakutuloksissa
 • Enemmän flirttejä
 • Vieraslista
 • Oma suosikkilista
 • Mahdollisuus nähdä, kuka on lisännyt suosikikseen
 • Ei mainoksia sivustolla

Maksutavat

Deluxe-jäsenyyden voi maksaa verkkopankissa, pankki- tai luottokortilla, tekstiviestillä, PayPalilla ja laskulla. Deitti.net tarjoaa siis hyvin laajan valikoiman maksuvaihtoehtoja.

Jäsenyyden uusiminen ja peruminen

Kaikki Deluxe-tilaukset ovat kertatilauksia. Jäsenyyttä ei siis koskaan uusita automaattisesti, vaan se jatkuu ainoastaan etukäteen maksetun kauden loppuun. Jos Deluxe-jäsenyyttä haluaa jatkaa, täytyy tehdä uusi tilaus. Deitti.net:in jäsenyyttä ei siis tarvitse muistaa perua, eikä sivuston käytöstä tule yllättäviä laskuja.

Käyttäjät

Noin puolet Deitti.net:in käyttäjistä on alle 30-vuotiaita. Tämä on deittisivustoille melko poikkeuksellista ja kuvastaa hyvin Deitti.net:in suosiota nuorten kaupunkilaisten keskuudessa. Sivuston alaikärajakin on vain 16 vuotta, joka on matalampi kuin monilla muilla deittisivustoilla.

Suurin yksittäinen käyttäjäryhmä on 25–29-vuotiaat. Tähän ryhmään kuuluu noin 20 prosenttia kaikista Detti.net:in käyttäjistä. Toiseksi eniten sivustolla on 30–31-vuotiaita käyttäjiä. Naisten osalta tämän ikäisiä enemmän on kuitenkin 20–24-vuotiaita. Sivuston käyttäjissä kiinnittääkin erityistä huomiota se, että naisten keski-ikä on selvästi miesten keski-ikää alhaisempi. Tämä näkyy hyvin myös oheisesta kaaviosta.

deitti.net ikajakauma
Deitti.net on erityisesti nuorten aikuisten suosiossa.

Kokonaisuudessaan Deitti.net:issä on lähes kolme miestä yhtä naista kohden. Tämä on hieman enemmän kuin monissa muissa deittipalveluissa. Tätä selittänee osittain melko suuri seikkailuseuraa etsivien miesten määrä. Naisten ja miesten suhde on tasaisempi alle kolmekymppisissä ja suurempi tätä vanhemmissa ikäryhmissä.

Seikkailuseuraa etsii noin kaksikymmentä prosenttia miehistä ja noin kahdeksan prosenttia naisista. Näin yhtä seikkailuseuraa etsivää naista kohden on sivustolla noin seitsemän seikkailuseuraa etsivää miestä. Tämä on melko tyypillinen suhde nettideittailussa. Seikkailuseuraa etsiviä miehiä on sivustosta riippumatta moninkertainen määrä vastaaviin naisiin verrattuna.

Kaikki tilastot ovat vuoden 2015 marraskuulta ja saattavat hieman muuttua ajan myötä.

Yksityisyys

Oletusasetuksilla profiili näkyy julkisesti kaikille käyttäjille ja sen tietoja voi käyttää Deitti.net:in markkinoinnissa. Profiilin voi kuitenkin asetuksista muuttaa näkymään vain rekisteröityneille käyttäjille ja estää näkymästä mainoksissa. Tämä kannattaakin tarvittaessa tehdä heti rekisteröitymislomaketta täyttäessä.

Muita yksityisyysasetuksia ei Deitti.net:issä ole. Esimerkiksi kuvia ei voi laittaa näkymään vain tietyille käyttäjille tai omia profiilivierailujaan estää näkymästä kyseiselle käyttäjälle.

Yksityisyys on Deitti.net osa-alue, joka kaipaisi selvästi parannusta.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun saa yhteyden yhteydenottolomakkeella. Puhelinpalvelua ei ole tarjolla.

Lisätietoa

Deitti.net on koonnut yhteen asiakkaiden kokemuksia. Tarinoita on koottu vuodesta 2003 aina nykyhetkeen saakka. Lisäksi kannattaa lukaista Deitti.net:in hauskasti kirjoitettu kymmenen käskyä.

Hyvät ja huonot puolet

Plussat

 • Nopea rekisteröitymisprosessi
 • Selkeä ja helppo käyttää
 • Perusominaisuudet on toteutettu hyvin, eikä turhia lisäominaisuuksia ole
 • Edullinen Deluxe-jäsenyys
 • Sivustolta voi hakea seuraa sekä tositarkoituksella että seikkailumielellä

Miinukset

 • Lähes kolme miestä yhtä naista kohden
 • Vain harvalla käyttäjällä on käytössään Deluxe-jäsenyys
VIERAILE SIVUSTOLLA
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Hinta
70 %
Käyttäjämäärä
80 %
Käyttökokemus
80 %
Ominaisuudet ja toiminnot
80 %
Yksityisyys
30 %
Edellinen artikkeliHappy Pancake arvostelu ja kokemuksia
Seuraava artikkeliMatch.com arvostelu ja kokemuksia
deitti-net-arvostelu<a href="https://www.nettideittailu.com/deittinet" rel="nofollow" target="_blank">Deitti.net</a> sopii erityisesti nuorille aikuisille ja suurissa kaupungeissa asuville nettideittailijoille. Seuraa voi etsiä niin tositarkoituksella kuin seikkailumielelläkin. Seikkailuseuraa etsiviä deittailijoita onkin sivustolla melko paljon. Deitti.net tarjoaa hyvät ja toimivat perusominaisuudet mutta ei juuri mitään ylimääristä. Deluxe-jäsenyyden hinta on edullinen. Yksityisyys sen sijaan jättää hieman toivomisen varaa. Deitti.net sopii hyvin alle kolmekymppiselle kaupunkilaiselle, joka etsii seuraa pilke silmäkulmassa.