Deittiprofiilia laatiessa kannattaa välttää pahimmat sudenkuopat. Kuva: Pexels / Yan

Olemme koonneet tähän asioita, joita olisi hyvä välttää profiilia laatiessa. Vinkit on koottu tositarkoituksella tapahtuvaan seuranhakuun, mutta sopivat toki pääpiirteissään kaikkeen muuhunkin seuranhakuun.

Kliseisyys ja persoonattomuus

Yritä keskittyä kertomaan sellaisista piirteistäsi, jotka erottavat sinut positiivisessa mielessä tyypillisestä nettideittailijasta. Nettitreffeissä törmää paljon profiileihin, jotka ovat kuin kopioita toisistaan. Kannattaa siis yrittää välttää turhan tyypillisiä kuvauksia ja etenkin mielikuvituksettomia adjektiivilistoja. Sama pätee myös ihannekumppanin määrittelyyn.

Vaikutelma katkeruudesta

Monesti näkee deittiprofiileita, jotka alkavat katkeralla vuodatuksella vastakkaisen sukupuolen heikoista puolista tai omista epäonnistumista parisuhdeasioissa. Vaikka tunteiden purkaminen aiemmin epäonnistuneen seuranhaun tai huonosti sujuneiden suhteiden jälkeen on monesti hyväksi, ei deittiprofiili ole siihen missään tapauksessa oikea paikka. Jo lähtökohtaisesti negatiivinen suhtautuminen seuranhakuun tai vastakkaiseen sukupuoleen on varma tapa karkottaa potentiaalisia kumppaniehdokkaita. Vaikka epäonnistumisen ja katkeruuden tunteet olisivatkin mielessä profiilia laatiessa, kannattaa keskittyä kirjoittamaan jostain ihan muusta. Positiivinen asenne herättää mielenkiinnon paljon paremmin kuin negatiivisten asioiden ruotiminen tai valittaminen.

Heikkolaatuiset kuvat

Profiilikuvien ei toki tarvitse olla laadultaan ammattimaisia, mutta niitä valitessa kannattaa kuitenkin oman olemuksen lisäksi kiinnittää huomiota tekniseen laatuun. Jos otat kuvasi itse kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota valaistukseen. Helpointa on ottaa hyvälaatuinen kuva kunnollisessa päivänvalossa. Näin vältät kameran salaman tuottaman kovan ja epätasaisen valon kuten myös kameran tärähtämisen liian pitkästä valotusajasta johtuen. Kannattaa kiinnittää myös huomiota kuvan rajaukseen. Jos kuvaan kuitenkin tulee mukaan tarpeetonta rekvisiittaa, kannattaa se rajata kuvasta pois jälkeenpäin kuvankäsittelyihjelmalla. Muista tarkistaa kuvan ottamisen jälkeen, että kamera tarkensi oikeaan paikkaan. Kovin heikkotasoisella kännykän kameralla ei kannata kuvia ottaa. Nykyiset digikamerat ja parempien kännyköiden kamerat hoitavat kuitenkin homman vallan mallikkaasti. Jos sinulla on valokuvausta harrastava tuttava, kannattaa pyytää häntä otamaan kuva.

Mauttomat kuvat

Jos tavoitteenasi on etsiä seuraa tositarkoituksella, ei yleensä ole tarkoituksenmukaista liittää profiiliin turhan paljastavia kuvia. Miesten kannattaa siis pitää paita päällä ja naisten keskittyä enemmän kasvojen kuin muun varustuksen esittelyyn. Varsinkin naiset saavat nettitreffimaailmassa helposti ei toivottua huomiota vihjailevilla kuvilla. On siis hyvä huomioida, että kuvasi tunnelma vastaa seuranhakutavoitteitasi. Kannattaa myös huomioida, että vaikka hassut ilmeet naurattavat kavereita, ei niillä välttämättä saa kumppaniehdokkaiden kiinnostusta heräämään.

Huolella valittu kuva ilman profiilitekstiä

Tämä vinkki koskee erityisesti naisia. Naiset saavat usein runsaasti huomiota deittisivustoilla pelkän nätin profiilikuvansa ansioista. Tämän vuoksi moni jättää profiilitekstin kokonaan laatimatta tai kehottaa siinä vain tiedustelemaan viestillä tietoja. Mutta ovatko tällä taktiikalla yhteyttä ottavat miehet juuri sellaisia kuin toivoisit heidän olevan? Pelkkä kuva houkuttelee erityisesti massapostittajia. Saattaa myös käydä, että hyvin potentiaalinen kumppaniehdokas jättää vastaamatta, koska profiilissa ei ole mitään sisältöä, johon viitata ensimmäisessä viestissä tai joka herättäisi muuten kiinnostuksen.