mitä hyvä deittiprofiili sisältää
Hyvän deittiprofiilin laatiminen ei ole rakettitiedettä. Kuva: Pexels / Andrea Piacquadio

Viime viikolla pohdimme hyvän profiilikuvan valintaa. Tällä kertaa olemme koonneet tähän muutaman hyvän vinkin koko profiilin laatimiseen. Vinkit on kirjoitettu tositarkoituksella tapahtuvaa seuranhakua silmällä pitäen, mutta suurin osa vinkeistä pätee myös kaikkeen muuhun seuranhakuun.

Hyvä profiilikuva

Kuvan tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Ensisijainen profiilikuvasi vaikuttaa kaikista eniten siihen, minkälaisen ensivaikutelman annat kumppaniehdokkaille. Valitse profiilikuvasi aina huolella. Joillakin sivustoilla ensisijainen profiilikuva on tarkasti määritelty. Useimmiten sen täytyy olla melko läheltä otettu kasvokuva, josta kyseinen henkilö on selvästi tunnistettavissa. Jos sinulla ei ole valmiina edustavaa kuvaa itsestäsi, pyydä edes jonkin verran valokuvaamiseen perehtynyttä tuttavaasi ottamaan sellainen. Voit myös ottaa kuvasi itse, mutta tässä tapauksessa kannattaa ottaa paljon kuvia hieman erilaisissa ympäristöissä ja valaistuksissa ja valita niistä paras. Useimpiin palveluihin voi lisätä profiilikuvan lisäksi muita kuvia. Kannattaa lisätä muutama kuva, jotka kertovat itsestäsi hieman profiilikuvaa enemmän. Voit olla niissä esimerkiksi itsellesi mieluisissa paikoissa tai harrastustesi parissa. Jos pidät matkustelusta, reissukuva sopii mainiosta täydentämään profiilikuvaasi.

Mielenkiintoinen profiilitekstin alku

Profiilitekstisi tulisi kuvata sinua mahdollisimman hyvin, joten siitä kannattaa laatia suhteellisen laaja ja informatiivinen. Tärkeintä on kuitenkin panostaa siihen, miten profiilitekstin aloittaa. Suurin osa käyttäjistä katsoo profiilin kuvan ja lukaisee profiilista pari ensimmäistä lausetta selaillessaan profiileita. Useimmissa palveluissa nämä ovat myös ne profiilin osat, jotka näkyvät hakutuloksissa. On siis tärkeää herättää kumppaniehdokkaiden mielenkiinto profiilitekstin ensimmäisistä lauseista alkaen.

Rehellinen kuvaus itsestä

Nettideittailu saattaa tuntua välillä epätoivoiselta, eikä seuraa tunnu löytyvän niin nopeasti kuin haluaisi. Tällöin saattaa tulla mieleen hieman siloitella todellisuuttaa, ja antaa itsestään paremmin haun kohteen kuviteltuja toiveita tai kultturiin asettamia ihanteita vastaava mielikuva. Näin toimimalla pilaat kuitenkin usein kuitenkin hyvin alkaneen suhteen myöhemmin. Pidemmän päälle on paljon parempi olla rehellinen ja kärsivällisesti etsiä juuri itselle sopivaa kumppania. Suoraselkäisyys palkitaan kyllä elämässä lopulta!

Ihannekumppanin ominaisuudet

Niissä nettitreffipalveluissa, joissa voi määrittää ihannekumppanin piirteitä profiiliinsa, kannattaa näihin asetuksiin kiinnittää erityistä huomiota. Kannattaa miettiä etukäteen minkälaista ihmistä olet hakemassa ja onko joitain seikkoja, joita ehdottomasti vaadit kumppaniltasi tai jotka eivät tule kysymykseenkään. On hyvä, että nämä asiat tulevan ilmi ihannekumppani kohdassa. Ei kannata kuitenkaan määritellä ihannekumppania liian tarkasti. Esimerkiksi hiusten tai silmien väriä ei kannata määritellä ollenkaan vaikka niiden suhteen olisikin joitain mieltymyksiä, jos kyseiset piirteet eivät ole ehdottomia vaatimuksia. Liian tarkalla ihannekumppanin rajaamisella saatat menettää potentiaalisia kumppaniehdokkaita, ja osassa nettidettisivustoista profiilisi ei välttämättä edes näy kaikkien potentiaalisten käyttäjien tekemissä hauissa.