Näin valitset parhaat kuvat deittiprofiiliin
Naisten kannattaa suosia selfieitä, mutta miehillä nämä vähentävät vastausten määrää. Kuva: Fotolia

Viimeksi listasimme 25 pikavinkkiä nettideittailuun. Jos et vielä ole lukenut näitä deittailua helpottavia kikkoja, kannattaa se tehdä pikimmiten. Näiden helposti toteutettavien ohjeiden avulla pääset nopeasti menestyksekkään nettideittailun makuun.

Yksi deittiprofiilin kohta saattaa kuitenkin vaatia hieman lisää huomiota. Tämä on sopivan kuvan tai kuvien valinta. Tyypillisesti se on eniten harmaita hiuksia aiheuttava kohta deittiprofiilin laatimisessa. Kuvan valinnan suhteen ei kuitenkaan tarvitse vaipua epätoivoon, sillä se saattaa tuottaa ongelmia jopa kokeneimmillekin deittailijoille.

Tämän vuoksi olemme koonneet tähän 14 kuvan valintaa helpottavaa vinkkiä.

Nämä ohjeet toimivat hyvinä peukalosääntöinä. Niitä on syytä yleensä noudattaa, mutta toki erityistapauksissa myös toisenlainen kuva saattaa toimia. Jos kuvan valinta kuitenkin tuntuu ongelmalliselta, on tästä listasta varmasti hyötyä.

Vinkit eivät ole ainoastaan kirjoittajan mielipiteitä, vaan perustuvat Zoosk -deittisivuston käyttäjiensä toiminnasta keräämiin ja laatimiin tilastoihin.

Tutustu siis tähän lyhyeen listaan ja hurmaa tuleva kumppanisi mahtavilla uusilla kuvilla!

1. Älä käytä hattua

Sekä miehet että naiset saivat vähemmän tykkäyksiä kuville, jossa heillä oli hattu päässä. Hattu peittää yleensä hiukset ja osan kasvoista. Hyvä kasvokuva antaa mahdollisimman luonnollisen ja avoimen mielikuvan kuvan kohteesta.

2. Lisää kokovartalokuva

Vähintään yhden kokovartalokuvan lisääminen deittiprofiiliin kasvattaa yhteydenottojen määrää 203% keskiarvoon verrattuna. Tämän lisäksi deittailijat, joiden profiilissa on kokovartalokuvat, saavat omiin avausviesteihinsä 33 % enemmän vastauksia. Kokovartalokuvan lisääminen siis todella kannattaa!

3. Käytä suosikkijoukkueesi paitaa

Deittailijat, jotka käyttävät urheilujoukkueen paitaa tai urheiluun liittyviä vaatteita kuvissaan, saavat 32 % enemmän viestejä ja 17 % enemmän vastauksia avausviesteihinsä. Yhteinen suosikkijoukkue rikkoo hyvin jään ja keskustelun aloitus sujuu luonnollisesti. Oman tiimin paidan avulla voi myös helposti tuoda esille omia kiinnostuksen kohteita.

4. Lisää lomakuva

Myös lomakuvan on hyvä keskustelun aloittaja. Ehkä juuri tästä johtuen reissukuvan lisääminen profiiliin kasvattaa vastausten määrää 6 prosenttia.

5. Nainen! Nappaa selfie!

Naiset, joiden profiilikuvana on selfie saavat 4% enemmän yhteydenottoja. Miesten kohdalla selfien vaikutus on kuitenkin päinvastainen. Miehet, jotka käyttävät profiilissaan itse ottamaansa kuvaa, saavat 8 % vähemmän vastauksia keskimääräiseen verrattuna.

6. Mies! Mene ulos!

Miehet, jotka käyttävät deittiprofiilissaan ulkona otettua kuvaa, saavat 19% enemmän vastauksia. Naisten kannattaa kuitenkin kuvata sisällä, sillä ulkona otettu kuva vähentää yhteydenottoja jopa 40 %.

7. Älä nappaa kuvaa autossa

Auton tai moottoripyörän edessä tai auton sisällä otettu kuva kerää vähemmän tykkäyksiä. Kannattaa siis miettiä kahdesti ennen kuin päättää esitellä kulkuneuvoaan deittiprofiilissa. Treffisivustoilla kannattaakin keskittyä tuomaan esille itseään ja omia luonteenpiirteitään ennemmin kuin omistamiaan asioita.

8. Unohda arskat

Aurinkolaseihin pätee sama periaate kuin hattuihinkin. Ne peittävät osan kasvoista, mikä näkyy selvästi myös yhteydenottojen määrässä. Aurinkolasien käyttö kuvassa vähentää vastausten määrää 63 %. Nämä kuvat saavat myös vähemmän tykkäyksiä.

9. Keskity vain itseesi

Tänä vinkki on suhteellisen itsestään selvä. Jos käytät profiilissasi ryhmäkuvaa, jää arvauksen varaan, kuka kuvassa olevista henkilöistä olet. Tämä näkyy suoraan yhteydenottojen määrässä. Jos kuvassa on enemmän kuin yksi henkilö, profiili saa 42 % vähemmän vastauksia. On syytä välttää myös kuvia, joissa esiinnyt entiseltä kumppanilta vaikuttavan henkilön kanssa. Vaikka saattaa olla houkuttelevaa lisätä kuva, jossa tanssit ystäväsi kanssa, tämä ei useinkaan innosta muita deittailijoita, jotka helposti tulkitsevat kuvassa olevan henkilön entiseksi kumppaniksi.

10. Älä poseeraa lemmikkisi kanssa

Tämä vinkki saattaa tuntua eläinrakkaista deittailijoista hieman oudolta. Mutta tosiasia on, että koiran, kissan, apinan, karhun tai minkä tahansa muun karvaturriaisen kanssa poseeraaminen vähentää vastausten määrää peräti 53 %.

11. Vahvista kuvasi (jos tämä on mahdollista)

Kaikki deittisivustot eivät tarjoa tätä mahdollisuutta, mutta jos käyttämässäsi palvelussa voi vahvistaa kuvat, se kannattaa ehdottomasti tehdä. Vahvistettuja kuvia käyttävät deittailijat saavat peräti 100 % enemmän viestejä keskimääräiseen verrattuna.

12. Nainen, älä ujostele lähikuvia

Hiljattain tehdyn kyselyn mukaan, 53 prosenttia miehistä kiinnittää naisten profiilikuvissa ensimmäisenä huomiota silmiin. Silmien lisäksi miesten huomio kiinnittyy vartaloon (32 %), hiuksiin (12 %) ja huuliin (3 %).

13. Käytä luonnollista meikkiä

Sama kysely osoitti myös, että 86 % miehistä kertoi pitävänsä enemmän kevyestä ja luonnollisesta kuin runsaasta ja huippuunsa viimeistellystä meikistä naisella.

14. Näytä vähintään 4 kuvaa.

Profiiliin kannattaa lisätä mahdollisimman monta kuvaa, mutta vähimmäissuositus on neljä kuvaa. Profiilit, joissa on enemmän kuin neljä kuvaa, saavat tilastojen mukaan enemmän vastauksia kuin vähemmän kuvia sisältävät profiilit. Vastausten määrän lisäksi keskustelut myös kestävät kauemmin.

Jos luit kaikki edellä mainitut vinkit, huomasit varmasti yhden yhteisen teeman. Deittiprofiilissa ei kannata ujostella tuoda itseään esille. Älä siis piilottele aurinkolasien tai autosi varjossa. Älä pelkää olla huomion keskipiste, vaan tuo omia piirteitäsi luonnollisesti ja rohkeasti esille. Saatat yllättyä kuinka hyvin tämä toimii ja lisää postilaatikkoosi sujahtavien viestien määrää.

Lähde: Zoosk – Date Mix