kaunis ulkonako kamala luonne
Alli Reed kokeili nettideittailua kauniilla kuvalla mutta kamalalla käytöksellä. Kuva: Rae Johnson

Kolumnisti Alli Reed oli deittaillut jo useamman vuoden ajan suositussa deittipalvelussa OkCupidissa, kun hänestä oli alkanut tuntua, että sivustolla osa miehistä vastaisi lähes minkälaiselle naiselle tahansa. Hän päätti tehdä testin, jonka avulla voisi määritellä, missä kohtaa miesten sietokyky tulisi vastaan. Ehkä olisi olemassa kaunis mutta muuten niin vastenmielinen nainen, ettei kukaan haluaisi viestitellä hänelle tai ainakaan tavata häntä.

Profiilikuvina Reed käytti luvalla journalistina ja mallina työskentelevän ystävänsä kuvia. Näihin kuviin loppuivatkin sitten profiilin positiiviset ominaisuudet.

Tekaistu deittiprofiili antoi kuvan ilkeästä, lellitystä, laiskasta, rasistisesta, manipuloivasta ja tarkoituksellisesti tietämättömästä naisesta. Mukana oli myös viitteitä rahanahneeseen kullankaivajaan.

Testiprofiilin nimimerkiksi valikoitui aaroncarterfan 90-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa suosiota teinityttöjen keskuudessa niittäneen laulajan mukaan. Profiilitekstissä aaroncarterfan kuvailee olevansa jumalatar, joka valehtelee vanhemmilleen opiskeluistaan ja entiselle poikaystävälleen raskaudestaan. Juomien heittäminen muiden ihmisten naamalle ja kodittomien ihmisten rahakuppien kaataminen ovat profiilin mukaan aaroncarterfanille mieluisia puuhia. Lopuksi profiilissa kehotetaan erityisesti rikkaita miehiä ottamaan yhteyttä.

Profiilitekstin alussa aaroncarterfan lainaa myös suurpiirteisesti Marilyn Monroeta. Alkuperäinen lainaus, johon profiilissa viitataan, kuuluu suomennettuna seuraavasti: “Olen itsekäs, kärsimätön ja hieman epävarma. Teen virheitä, olen hallitsematon ja ajoittain hankala. Mutta jos et kestä minua pahimmillani, et helvetti vieköön ansaitse minua parhaimmillani.” Ehkä hieman ironisesti mahdollisimman kamalaksi tarkoitetussa testiprofiilissa käytetty lainaus löytyy myös hyvin monien oikeiden naisten deittiprofiileista.

kaunis ulkonako kamala luonne profiili
Tältä näytti testin deittiprofiili. Kuva: Cracked

Yhteydenotot

Reed arveli ennakkoon, että kauniiden kuvien vuoksi profiili saisi muutaman yhteydenoton miehiltä, joiden seksinhimo saisi heidät ohittamaan kaikki luonteen puutteet. Toisin kuitenkin kävi.

Tekaistu deittiprofiili sai 150 viestiä ensimmäisen vuorokauden aikana!

Suosiosta hämmentyneenä Reed päätti jatkaa koetta. Tässä vaiheessa oli kuitenkin vielä mahdollista, etteivät miehet olleet edes lukeneet deittiprofiilia ja olivat ottaneet yhteyttä heti kuvat nähtyään. Oli siis aika istua alas ja katsoa, minkälaisia keskusteluja yhteyttä ottaneiden miesten kanssa saisi aikaan.

Reed käytti kolmea erilaista taktiikkaa saadakseen miesten innostumisen laantumaan. Ensinnäkin, hän jatkoi profiilitekstistä tuttujen törkeyksien töksäyttelyä. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä näistä viesteistä.

“Teeskentelen olevani 14-vuotias Facebookissa ja pilkkaan siskoni kavereita. LMAOOOOO kiusaaminen on hauskaa.”

“Teeskentelen olevani raskaana niin usein, että olen siinä erinomainen. Ansaitsisin Nobel-palkinnon. Ihmisiltä saa mitä tahansa, jos teeskentelee olevansa raskaana. Erityisesti silloin, kun he luulevat olevansa lapsen isä.”

Miehet eivät näyttäneet juurikaan välittävän törkeyksistä. Tämän huomattuaan Reed päätti kokeilla toista lähestymistapaa. Mitä tapahtuisi, jos nainen ilmaisee ettei ole kiinnostunut yhden illan jutuista ja häneen tutustumisella saattaisi olla pysyviä vaikutuksia. Tässä poimintoja viesteistä, jotka olivat osana näitä keskusteluja.

“Pidän rahasta. En pidä seksistä ja olen sitä mieltä, että seksiä tulisi käyttää ainoastaan aseena. Harrastan kanssasi seksiä ainoastaan siinä tapauksessa, että suunnittelet teeskenteleväni raskauden ja käyttäväni sinua hyväkseni. Koska haluat tavata?”

“Mielestäni sinulla on liikaa hampaita, joten tavataan niin voin korjata asian. Voin korjata sen vetämällä yhden hampaistasi pois. Missä voimme tavata, jotta voin tehdä sen?”

Miehet vastailivat myös näihin viesteihin, kuin niissä ei olisi mitään kummallista. Epätoivon valtaama Reed päätti lopuksi kokeilla vielä yhtä taktiikkaa. Hän vastaili miesten yhteydenottoihin täysin sattumanvaraisilla ja epäjohdonmukaisilla viesteillä. Nämä eivät kuitenkaan vähentäneet miesten vastaushalukkuutta ilkeitä tai pysyvään haittaan viittaavia viestejä paremmin.

Yhteenveto

Testin perusteella voisi vetää monenlaisia kyynisiä johtopäätöksiä. Viestien määrästä voisi päätellä, että miehet on ohjelmoitu niin vahvasti arvostamaan naisia ainoastaan ulkonäön perusteella että he ovat kyvyttömiä ottamaan naisen muita ominaisuuksia huomioon. Testistä voisi myös vetää johtopäätöksen, että naisten olisi parasta sijoittaa laadukkaaseen siveysvyöhön, hankkia lauma kissoja ja unohtaa deittailu kokonaan.

Reed ei kuitenkaan tyydy näihin synkkiin päätelmiin. Hän tiedostaa, että suurin osa miehistä ei olisi koskaan vastannut näin kehnoon deittiprofiiliin. Siitä huolimatta moni kuitenkin myös tekin niin. Reed vetoaakin kaikkiin miehiin, jotta he pyrkisivät parempaan. Kaikki ansaitsevat elämäänsä onnellisuutta, rakkautta ja seikkailua. Vähempään ei pidä tyytyä.