suomen suosituimmat deittipalvelut
Listasimme Suomen suosituimmat deittipalvelut. Kuva: Fotolia

Mikä on Suomen suosituin deittipalvelu? Tähän kysymykseen ei ole helppoa ja yksiselitteistä vastausta. Luontevin tapa määritellä suosituin deittipalsta olisi tarkastella palvelussa olevien aktiivisten profiilien määrää. Valitettavasti muutama merkittävä seikka estää käyttämästä tätä menetelmää luotettavasti.

Ensinnäkin monet deittipalvelut eivät ilmoita avoimesti sivustolla olevien profiilien todellista kokonaismäärää tai saattavat liioitella sitä merkittävästi markkinointipuheissaan. Toiseksi eri deittipalstat poistavat passiivisia profiileja hyvin erilaisella aikataululla. Näin hyvinkin suuri osuus ilmoituksista saattaa olla ollut jo pitkään passiivisia. Palvelussa oleva profiilien määrä ei anna tarkkaa kuvaa aktiivisten käyttäjien määrästä.

On kuitenkin olemassa muitakin tapoja määritellä Suomen suosituin treffipalsta. Yksi näistä tavoista on tarkastella sivuston tuottamien Google-hakujen määrää. Verkkopalvelun suosiosta voi tehdä melko hyvän arvion Google-hakujen perusteella. Olemme listanneet tähän kymmenen haetuinta deittipalvelua Googlessa. Tilastot on koottu helmikuussa 2016.

Tämä artikkeli sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka mahdollistavat parhaan sisällön tuottamisen ja ylläpidon. Katso tarkemmat tiedot täältä.

10Kotisataman Deitti – 10 000 hakua kuukaudessa

kotisataman deitti

Kotisataman Deitti on Kotisataman verkkosivuston rinnalla toimiva kristillinen deittipalvelu. Sivusto on suunnattu ainoastaan kristityille ja kristillisiä elämänarvoja noudattaville ihmisille. Seuraa voi hakea vain tositarkoituksella ja erityisesti avioliittoa ajatellen. Kotisataman Deitistä voi etsiä ainoastaan vastakkaista sukupuolta olevaa kumppania. Deittisivusto ilmoittaa tavoitteekseen edistää raamatullisiin, kristillisiin arvoihin nojautuvia kestäviä parisuhteita. Google-hakujen perusteella se on kymmenenneksi suosituin deittipalvelu.

9Deitti.net – 12 000 hakua kuukaudessa

deitti.net

Deitti.net on yksi Suomen vanhimmista edelleen toiminnassa olevista treffisivustoista. Se on yhdistänyt suomalaisia pareja jo vuodesta 1997 lähtien. Deitti.net toimii City-kaupunkilehden verkkosivuston yhteydessä, jonka vuoksi käyttäjissä on erityisen paljon nuoria aikuisia. Deitti.netissä onkin selvästi eniten 20–30-vuotiaita deittailijoita. Yli nelikymppisiä käyttäjistä on vain alle neljännes. Deitti.netissä onnistuu seuranhaku sekä tositarkoituksella että seikkailumielellä. Myös uusia ystäviä voi etsiä. Deitti.netiä haetaan Googlessa deittipalveluista yhdeksänneksi eniten.

8Victoria Milan – 15 000 hakua kuukaudessa

victoria-milan

Victoria Milan on suunnattu parisuhteessa eläville miehille ja naisille. Pettämissivusto on herättänyt paljon kohua mediassa koko elinkaarensa ajan. Tämä lienee yksi tärkeä tekijä, joka on johdattanut sivuston suureen suosioon. Victoria Milanissa on kiinnitetty erityistä huomiota yksityisyyteen, ja sivustolla onkin paljon tähän liittyviä erikoisominaisuuksia. Vaikka deittisivusto on suunnattu nimenomaan varatuille seuranhakijoille, palveluun voi liittyä myös sinkkuna. Kaikki deittailijat eivät etsi sivustolta varsinaista salarakasta, vaan monelle riittää viestien vaihto samassa elämäntilanteessa elävän ihmisen kanssa. Victoria Milan on vuonna 2016 kahdeksanneksi suosituin deittipalsta.

7Eliittikumppani – 18 000 hakua kuukaudessa

eliittikumppani

Eliittikumppani tarjoaa mahdollisuuden korkeatasoiseen kumppanin hakuun. Vuonna 2013 perustettu deittipalvelu on saavuttanut suosiota erityisesti laadukkaampaa seuranhakukokemusta toivovien suomalaisten miesten ja naisten keskuudessa. Deittipalsta on suunnattu yksinomaan seuranhakuun tositarkoituksella. Eliittikumppanin julkaisemien tilastojen mukaan sivuston käyttäjistä peräti 52 prosenttia on naisia ja 70 prosenttia korkeasti koulutettuja. Treffipalsta vetoaa siis erityisesti kyseisiin kohderyhmiin. Eliittikumppani eroaa monista muista deittisivustoista myös laajan yhteensopivuustestinsä perusteella. Testin täyttämiseen kuuluu hieman aikaa, mutta sen perusteella pystytään ehdottamaan käyttäjälle täsmällisesti kumppaniehdokkaita. Eliittikumppani on seitsemänneksi suosituin deittipalvelu Google-hakujen perusteella.

6Match.com – 24 000 hakua kuukaudessa

match

Match.com on suuri kansainvälinen treffipalsta ja se on saavuttanut merkittävää suosiota myös Suomessa. Sivuston suomenkielinen versio on ollut toiminnassa jo yli kymmenen vuotta ja sinä aikana moni suomalainen pari on löytänyt toisensa Match.comin kautta. Match.com on suunnattu lähinnä seurustelusuhdetta etsiville deittailijoille. Sivustolla on paljon eri-ikäisiä käyttäjiä nuorista aikuisista eläkeläisiin. Match.com on Suomen kuudenneksi suosituin deittipalvelu.

5Seuraajokaiselle – 36 000 hakua kuukaudessa

seuraajokaiselle

Seuraajokaiselle on pitkään suurta suosiota nauttinut treffipalsta. Seuraa voi hakea niin tositarkoituksella kuin seikkailumielelläkin. Palvelun erikoisuutena on, että sen kautta voi normaalin kirjoittelemisen lisäksi myös soittaa tai tekstailla anonyymisti. Palvelun käyttö on edullista, eikä Seuraajokaiselle uusi jäsenyyttä koskaan automaattisesti. Asiakaspalvelu palvelee sähköpostitse ja puhelimitse. Seuraajokaiselle on 100 % suomalainen vaihtoehto. Näiden ominaisuuksien ansiosta se on Suomen viidenneksi suosituin deittipalsta vuonna 2016.

4Tinder – 74 000 hakua kuukaudessa

tinder

Tinder on vuonna 2012 perustettu deittisovellus. Se yltää Google-hakujen perusteella Suomen neljänneksi suosituimmaksi deittipalveluksi. Tinderin kohdalla on kuitenkin huomioitava, että suuri osa sitä koskevia hakuja tehdään epäilemättä App Storessa ja Google Playssä. Tämän vuoksi se on hyvin todennäköisesti suositumpi kuin Google-hauista voisi päätellä. Lähes 40 prosenttia Tinderin käyttäjistä on 16–24-vuotiaita ja yli 40-vuotiaiden osuus on hyvin pieni. Tinderin käyttäjäkunta on siis selvästi perinteisiä deittisivustoja nuorempaa.

Get it on Google Play

3E-kontakti – 183 000 hakua kuukaudessa

e-kontakti

E-kontakti on vuonna 2009 toimintansa aloittanut pääasiassa seuranhakuun tositarkoituksella suunnattu deittipalvelu. Se on noussut muutamassa vuodessa yhdeksi Suomen suurimmista treffipalstoista niin Google-hakuissa kuin profiilienkin määrässä mitattuna. Sivusto on erityisesti yli nelikymppisten suosiossa, mikä on nopeimmin kasvava nettideittailijoiden ikäryhmä. Menestyksen takeena ovat kotimaisuus, luotettavuus ja turvallisuus. Vuonna 2016 E-kontakti on Suomen kolmanneksi haetuin deittipalvelu. Deittisivusto on selkeästi vakiinnuttanut paikkansa kolmen suurimman seuranhakupalvelun joukossa.

2HappyPancake – 203 000 hakua kuukaudessa

happypancake

HappyPancake on melko uusi tulokas nettideittailumaailmassa. Alun perin vuonna 2007 Ruotsissa toimintansa aloittanut deittisivusto rantautui Suomeen vuonna 2013. Happypancaken tärkeimpänä menestyksen salaisuutena on 100 prosenttinen ilmaisuus. Maksua ei siis vaadita perusomaisuuksista, eikä tarjolla ole maksullisia lisäominaisuuksia. Koska palvelun täytyy jollain keinolla rahoittaa toimintansa, joutuu Happypancakessa sietämään jonkin verran mainoksia. Nämä eivät kuitenkaan ole paha häiriötekijä. HappyPancaken suosio on kasvanut nopeasti ja se onkin noussut hyvin nopeasti Google-hakujen perusteella Suomen toiseksi suosituimmaksi deittisivustoksi. Eroa ykkössijaan jää ainoastaan muutama tuhat hakua.

1Suomi24 Treffit – 209 000 hakua kuukaudessa

suomi24 treffit

Suomi24 Treffit on yksi Suomen vanhimmista ja tunnetuimmista treffisivustoista. Se on niittänyt vaihtelevaa mainetta nettideittailijoiden keskuudessa. Saman sivuston yhteydessä toimiva erittäin suosittu keskustelupalsta tuo deittipalstalle välillä värikästäkin porukkaa. Profiilikuvat ovat julkisia. Käyttäjiä treffipalstalla on kuitenkin paljon ja tuhannet suomalaiset ovat sieltä vuosien varrella löytäneet seuraa. Ominaisuudet ovat kattavat ja peruskäyttö on täysin ilmaista. Seuraa voi hakea tositarkoituksella tai seikkailumielellä. Google-hakujen perusteella Suomi24 Treffit on Suomen suosituin deittipalvelu vuonna 2016.