Kannattaako nettideittailu? Kuva: Envato Elements

Nettideittailu on yhä suositumpi tapa löytää uusia ihmisiä ja mahdollisia kumppaneita. Nykyään on helppo luoda profiili erilaisiin deittipalveluihin tai -sovelluksiin, ja aloittaa tutustuminen potentiaalisiin kumppaneihin. Vaikka nettideittailu voi olla hauskaa ja jännittävää, sillä on myös omat hyvät ja huonot puolensa. Tässä artikkelissa käsittelemme tarkemmin nettideittailun hyviä ja huonoja puolia.

Hyvät puolet nettideittailussa

1. Suurempi määrä potentiaalisia kumppaneita

Nettideittailun suurin etu on sen avulla tavoiteltava laajempi potentiaalisten kumppanien määrä. Netissä tapaat ihmisiä, joihin et ehkä muuten olisi törmännyt ja joita et välttämättä kohtaisi normaalissa elämässä. Deittisovelluksissa voit myös valita hakuehdoista tarkasti, millaista kumppania etsit, esimerkiksi iän, sijainnin tai harrastusten perusteella.

2. Helppo aloittaa

Nettideittailu on helppo tapa aloittaa tutustuminen uusiin ihmisiin. Ei ole väliä, asutko pikkukaupungissa tai suuressa kaupungissa, sinulla on mahdollisuus löytää seuraa ja mahdollisesti elämänkumppani nettideittailun kautta. Deittisovellukset tekevät yhteydenpidon uusiin ihmisiin myös helpoksi, sillä voit kommunikoida heidän kanssaan suoraan sovelluksessa. Voit lähettää viestejä, flirttejä, kuvia ja jopa videoita.

3. Mahdollisuus tutustua paremmin ennen tapaamista

Toinen nettideittailun suuri etu on mahdollisuus tutustua paremmin toiseen henkilöön ennen tapaamista. Nettideittailun ansiosta voit jakaa tietoja itsestäsi, kuten harrastuksia, kiinnostuksen kohteita ja kuvia. Voit myös keskustella ja tutustua toiseen henkilöön syvemmin, ennen kuin päätät tavata hänet kasvokkain. Tämä voi auttaa sinua löytämään yhteisen sävelen ja estää sinua tuhlaamasta aikaa ihmisiin, jotka eivät sovi sinulle.

4. Ajan ja energian säästö

Nettideittailun avulla voit säästää paljon aikaa ja energiaa, sillä sinun ei tarvitse käyttää aikaa yökerhoissa ja baareissa seuran löytämiseksi. Sen sijaan voit istua mukavasti kotona ja selata potentiaalisia kumppaneita deittisovelluksissa, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Lisäksi voit keskustella potentiaalisten kumppaneiden kanssa ja tutustua heihin ilman, että sinun tarvitsee lähteä kotoa.

5. Mahdollisuus löytää yhteensopivia kumppaneita

Nettideittailun ansiosta voit valita potentiaalisia kumppaneita tarkasti, ja löytää henkilön, joka sopii juuri sinulle. Voit valita hakuehdoista tarkasti, minkälainen kumppani etsit ja nähdä heti, kuka täyttää kriteerisi. Tämä voi auttaa sinua löytämään yhteensopivan kumppanin, jonka kanssa voit jakaa elämän ilot ja surut.

Huonot puolet nettideittailussa

1. Mahdollisuus huijauksiin ja petoksiin

Nettideittailun huono puoli on se, että on olemassa mahdollisuus huijauksiin ja petoksiin. On tärkeää olla varovainen, kun tutustuu uusiin ihmisiin netissä, sillä et voi koskaan olla täysin varma toisen henkilön taustoista ja motiiveista. On tärkeää suojata henkilökohtaiset tiedot ja välttää lähettämästä rahaa tuntemattomille henkilöille netissä.

2. Pinnallisuus ja ulkonäkökeskeisyys

Nettideittailu voi myös olla hyvin pinnallista ja ulkonäkökeskeistä, sillä ensivaikutelman merkitys on suuri. Ihmisiä valitaan usein sen perusteella, miltä he näyttävät, eikä heidän persoonallisuuttaan tai mielenkiinnon kohteitaan ehkä arvosteta tarpeeksi. Tämä voi johtaa siihen, että ihmiset keskittyvät enemmän ulkonäköön kuin yhteensopivuuteen ja yhteisiin arvoihin.

3. Väärät odotukset

Nettideittailun kautta voi myös syntyä väärät odotukset. On helppo luoda mielikuva toisesta henkilöstä pelkän profiilikuvan perusteella, mutta todellisuus voi olla hyvin erilainen. On tärkeää pitää mielessä, että nettideittailun kautta tapaamasi henkilö voi olla erilainen kuin mitä hän näyttää profiilikuvissaan.

4. Liikaa valinnanvaraa

Nettideittailun yksi huono puoli on myös liiallinen valinnanvaraa. Koska potentiaalisia kumppaneita on niin paljon, voi olla vaikea löytää juuri oikea henkilö. Tämä voi johtaa siihen, että ihmiset eivät sitoudu kehenkään, vaan jatkavat deittailemista uusien ihmisten kanssa. Tämä voi johtaa siihen, että ihmiset eivät ehdi rakentaa syvempää suhdetta kenenkään kanssa.

5. Riippuvuus ja ajanhukka

Nettideittailun huono puoli on myös se, että siitä voi tulla riippuvaiseksi. Jos käyttää liikaa aikaa deittisovelluksissa, voi unohtaa muut tärkeät asiat elämässä, kuten perheen ja ystävät, työn tai harrastukset. Lisäksi nettideittailu voi olla ajanhukkaa, jos ei löydä yhteensopivaa kumppania pitkän ajan jälkeen.

Yhteenveto

Nettideittailulla on hyvät ja huonot puolensa. Hyviä puolia ovat muun muassa mahdollisuus tavata uusia ihmisiä, helppous ja kätevyys sekä mahdollisuus löytää yhteensopivia kumppaneita. Huonoja puolia ovat mahdollisuus huijauksiin ja petoksiin, pinnallisuus ja ulkonäkökeskeisyys, väärät odotukset, liiallinen valinnanvara, riippuvuus ja ajanhukka.

On tärkeää olla varovainen ja käyttää järkeä nettideittailussa. On hyvä pitää mielessä, että nettideittailun kautta tapaamasi henkilö voi olla erilainen kuin mitä hän näyttää profiilikuvissaan. On myös tärkeää arvostaa persoonallisuutta ja mielenkiinnon kohteita ulkonäön sijaan, sekä muistaa, että liiallinen käyttö voi viedä huomion pois tärkeimmistä asioista elämässä.