Flirttailu on osa seuranhakua. Kuva: Envato Elements

Jos olet etsinyt seuraa aktiivisesti, mutta vielä ei ole onnistanut, voit parantaa mahdollisuuksiasi huomattavasti perehtymällä flirttailun saloihin. Flirttailu ei ole rakettitiedettä, mutta sen hallitseminen vaatii tiettyjen perusasioiden tiedostamisen sekä hieman harjoittelua. Taitavalla flirttailulla voit saada sellaisenkin naisen kiinnostumaan itsestäsi, josta et ole osannut aiemmin edes haaveillakaan. Oppimalla paremmaksi flirttailijaksi voit siis saada aikaan todellisen muutoksen elämässäsi. Kuka tahansa voi kehittää itsestään hyvän flirttailijan.

Mitä flirttailu on?

Flirttailu on suhteellisen laaja käsite. Se ei tarkoita pelkästään merkitsevän katsekontaktin luomista kiinnostuksen kohteen kanssa. Flirttailuun kuuluvat monenlaiset eleet, äänenpainot ja kosketus. Nykyään flittailuun voidaan katsoa kuuluvaksi myös kiinnostusta osoittava kirjoittelu teksitiviesteissä tai sosiaalisessa mediassa. Etenkin nettideittailussa onnistumisenmahdollisuuksia parantaa huomattavasti taito osata valita oikeat ilmaisut seuranhakupalstojen viesteissä ja myöhemmin tekstiviesteissä. Tapahtuipa flirttailu sitten kasvotusten tai viestien avulla, sillä pyritään ilmaisemaan kiinnostusta, toivetta tulla huomioiduksi ja halutuksi, sekä luomaan positiivista jännitettä flirttailijoiden välille. Flirttailulla on pohjimmiltaan seksuaalista, ja se kuuluu tärkeänä osana ihmisen parinmuodostamiskäytäntöihin.

Miksi flirttailua kannattaa opiskella?

Oletko koskaan miettinyt miksi täysin tavallisen näköisen ja pientä vararengasta vyötäröllään kantavan miehen kädestä pitää kiinni hoikka ja seksikäs kaunis nainen? Usein mieleen saattaa tulla ajatus, että miehen täytyy olla hyvin varakas. Yllättävän usein tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Ensivaikutelman muodostumista ei voi liikaa korostaa niin lyhyempien suhteiden kuin pitkien parisuhteidenkaan muodostumisessa. On siis hyvin todennäköistä, että kauniin naisen vierellä kävelevä mies yksinkertaisesti hallitsee flirttailun salat.

Nettitreffeillä flirttailu on hyvä aloittaa jo viestittelyvaiheessa. Monet miehen ihmettelevät, miksi eivät löydä netistä seuraa. Useimmiten tämä johtuu täysin väärästä tavasta kirjoitella naisille. Tökeröt suorat ehdottelut tai pikkutuhmat vihjailut eivät tehoa sen enempää kuin sokerikuorrutetut keinotekoiset liehittelytkään. Viestittelyn tulisi olla luonnollista, omaperäistä sekä itsevarmaa ja kohteliaisuuksien tulee sopia hyvin asiayhteyteen.

Ohjeita flirttailuun

Flirttailun tarkoitus on synnyttää positiivista jännitettä flirttailijoiden välille. Flirttailun tulisi olla aina molemminpuolista, joten jos et saa selvää vastakaikua flirttailuyrityksillesi, kannattaa hetken tarkkailla tilannetta ja tarvittaessa luopua flirttailusta. Tärkeä osa flirttailua on tarkkailla vastapuolen reaktioita. Flirttailun harjoittelu auttaa huomaamaan pienet vihjeet, joiden avulla voit määritellä, onko toinen osapuoli kiinnostunut vai ei. Älä loukkaanu siitä, että et saa vastakaikua. Näin käy kaikille joskus. Keskity sen sijaan siihen, mikä lähestymistapa olisi paras mahdollinen ja mitä voisit tehdä seuraavalla kerralla toisin.

Muista nämä vinkit

  • Tarkkaile jatkuvasti vastapuolen eleitä, ilmeitä ja puheita, ja muuta omaa käyttäytymistäsi näiden perusteella.
  • Muista hymyillä ja pitää luonnollista katsekontaktia.
  • Juttele vastapuolta kiinnostavista asioista, ja osoita kiinnostusta hänen asioitaan kohtaan.
  • Kosketa aluksi hyvin lempeästi ja hienovaraisesti. Jos vastapuolen reaktio näihin on positiivinen, ja olet saanut luotua hyvän keskusteluyhteyden ja tunnelman välillenne, voit halata.

Vältä näitä

  • Suorat tökeröt ehdotukset.
  • Kähmiminen.
  • Kovaääninen huomionhaku, toisten ihmisten pilkkaaminen huomion herättämiseksi ja pelkästään itsestään puhuminen. Tilannetaju on tärkeä osa flirttailua.