Miten mies löytää seuraa netistä? Kuva: Envato Elements

Seuranhaku netistä saattaa tuntua aina välillä hankalalta. Joskus saattaa tuntua, ettei kukaan kiinnostava nainen vastaa viesteihin. Netin keskustelupalstat ovat täynnä miehiä, jotka kertovat huonosta menestyksestään nettitreffeillä. Vaikka nettideittailu ei aina tunnukaan sujuvan, ei kannata vajota epätoivoon.

Tässä artikkelissa annamme hyviä käytännön ohjeita miehille, jotka haluavat löytää seuraa netistä. Näiden vinkkien avulla parannat mahdollisuuksiasi löytää seuraa netistä. Vinkit on jaettu kolmee osaan. Osat käsittelevät kuvia, profiilitekstiä ja viestejä.

1. Kuvat seuranhakupalstoilla

Kuvien määrä

Osassa seuranhakupalstoista voi lisäsätä profiiliin todella monta kuvaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tätä mahdollisuutta kannattaa aina käyttää. Seuranhakupalvelua ei kannata käyttää samalla tapaa kuin Facebookia, vaan kolmesta kuuteen kuvaan on sopiva määrä. Valitse profiiliisi kaksi tai kolme parasta ja teknisesti hyvälaatuista kuvaa itsestäsi. Kaksi erinomaista kuvaa toimii paljon paremmin kuin neljä keskinkertaista. Jos profiilissasi on edes yksi huono kuva, naiset katsovat helposti vain sitä, ja saattavat jättää vastaamatta. Kuvien suhteen pätee sääntö, jonka mukaan olet juuri niin hyvännäköinen kuin huonoin kuvasi.

Minkälaisia kuvia kannattaa valita?

Monesti miehet valitsevat kuvia, joissa he ovat kavereidensa kanssa. Tämä on kuitenkin pääsääntöisesti huono valinta. Naiset vertaavat muutenkin seuranhakupalstalta löytämiensä miesten kuvia keskenään. Ei ole siis mitään syytä tarjota tämän lisäksi vertailukohtaa omassa profiilikuvassaan.

Profiilin ensisijaiseksi kuvaksi ei kannata valita myöskään kuvaa, jossa olet harrastuksesi parissa tai edellisellä lomamatkalla. Valitse tämän sijaan sellainen kuva, jossa kasvosi näkyvät mahdollisimman hyvin. Harrastuksia ja kiinnostuksenkohteita voi esitellä profiilin muissa kuvissa, mutta pidä huoli, että näyt myös näissä hyvin. Naiset ovat kiinnostuneet erityisesti siitä, miltä sinä näytät.

Kuvan tarkennus ja valotus

Pidä huoli siitä, että lisäät profiiliisi vain oikein tarkentuneita ja valottuneita kuvia. Huonolaatuiset kuvat eivät tee vaikutusta, vaikka kuvan kohde olisikin hyvännäköinen.

Mielenkiintoiset kuvat

Jätä kuvistasi mielenkiintoisin profiilisi viimeiseksi. Ihanteellisesti tämän kuvan olisi hyvä olla sellainen, josta naisen on helppo kysyä jotain tai aloittaa muuten keskustelu. Valitse tähän tarkoitukseen esimerkiksi kuva, jossa olet harrastuksesi, työsi tai lemmikkisi parissa. Tälläisten kuvien avulla naisen on helppo aloittaa keskustelu.

2. Deittiprofiili

Erotu joukosta

Kaikki ovat varmasti jo lukeneet tälläisen profiilin: “Olen huumorintajuinen mies, joka pitää musiikista ja matkustelusta”. Suurin osa miehistä voi kuvalla itseään ainakin lähes samalla tavalla. Kerro siis mielummin jotain omaperäisempää itsestäsi.

Aloita profiili huomiotaherättävästi

Jos profiilin alku on mielenkiintoinen, nainen yleensä lukee profiilin loppuun asti. Vältä kliseisiä ja kuluneita aloitusfraaseja. Tässä muutamia aloituksia, jotka löytyvät yhdeksästä profiilista kymmenestä. Vältä näitä ja keksi mielummin jotain uutta ja yllättävää.

  • “Olen kyllästynyt sinkkuilemaan, joten päätin katsoa löytyisikö täältä seuraa.”
  • “Olen aina ajatellut, että löydän kumppanin yllättäen arjen parista. Nyt olen kuitenkin kyllästynyt odottamaan.”
  • “Nämä nettijutut ovat aina epäilyttäneet minua. En ole koskaan ennen kokeillut nettideittailua, mutta kaverin painostuksesta tein nyt sitten tänne profiilin.”
  • “Olen niin kiireinen töiden vuoksi, että en ehdi tapailemaan ihmisiä.”
  • “Nautin elämästä ja minulla on usein hauskaa.”

Profiilitekstin pituus

Liian lyhyestä profiilitekstistä ei jää mitään käteen, mutta liian pitkä teksti saattaa olla rasittava lukea. Lue siis profiilisi läpi ja mieti, mitä haluaisit lisätä ja minkä kohdan lukeminen oli väsyttävän tylsää. Deittiprofiilille ei voi antaa mitään ihannepituutta. Pidä kuitenkin mielessä että teksti voi olla yhtä hyvin liian pitkä kuin lyhyt.

Kysy kysymyksiä

Kysymysten kysyminen profiilitekstissä on yllättävän vähän käytetty keino saada enemmän yhteydenottoja. Tarjoa profiilistasi kiinnostuneille naisille helppo tapa aloittaa keskustelu kanssasi. Voit tehdä tämän helposti esittämällä profiilissasi suoria tai retorisia kysymyksiä.

3. Viestittely seuranhakupalstoilla

Se, minkälainen ensimmäinen viesti tuottaa todennäköisimmin vastauksen, riippuu toki jonkin verran viestin vastaanottajasta. Yleisohje on kuitenkin yksinkertainen: pidä viestisi suhteellisen lyhyinä, vältä liian raskaita tai syvällisiä aiheita, ja lopeta viestisi kysymykseen. Viittaa tämän lisäksi johonkin seikkaan naisen profiilissa, sekä mainitse jotain itsestäsi. Kun muistat nämä yksinkertaiset vinkit, parannat huomattavasti todennäköisyyttä, että viesteihisi vastataan.

Muista, että loppupeleissä nettideittailussa onnistuminen vaatii ahkeraa viestittelyä. Tässä mielessä kyse on erityisesti numeroista. Mitä enemmän lähetät viestejä sitä enemmän saat vastauksia. Älä kuitenkaan koskaan massapostita samaa viestiä kaikille kiinnostaville naisille. Näihin viesteihin et saa juuri koskaan vastauksia.

Jos saat viestin naiselta, älä missään tapauksessa ajattele, että hän on epätoivoinen. Jotkut naiset haluavat ottaa ohjat omiin käsiinsä, mikä on pelkästään vain hyvä asia.