Nettideittailu on kasvattanut suosiotaan vuosien varrella, mutta siihen liittyy edelleen myyttejä ja väärinkäsityksillä. Vaikka jotkut näistä myyteistä saattavat osittain pitää paikkansa, toiset ovat täysin vääriä. Tässä on joitakin yleisimmistä nettideittailun myyteistä ja niihin liittyvät korjaukset.

Myytti 1: Nettideittailu sopii vain epätoivoisille.

Totuus: Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Vaikka jotkut ihmiset käyttävät nettideittailua epätoivosta, suurin osa nettideittaajista etsii yksinkertaisesti käytännöllistä ja tehokasta tapaa tavata uusia ihmisiä. Itse asiassa nettideittailu on nyt yksi suosituimmista tavoista löytää kumppani. Viimeisimmän kyselyn mukaan noin 30% amerikkalaisista aikuisista on käyttänyt deittisovellusta tai -sivustoa jossain vaiheessa elämäänsä.

Myytti 2: Vain nuoret käyttävät nettideittailua.

Totuus: Vaikka on totta, että nettideittailu on suosittua nuorempien sukupolvien keskuudessa, se sopii myös vanhemmille deittailijoille. Itse asiassa monet vanhemmat aikuiset kääntyvät nettideittailun puoleen tavatakseen uusia ihmisiä ja löytääkseen potentiaalisia kumppaneita. Erään tutkimuksen mukaan 12% 55-64-vuotiaista aikuisista on käyttänyt nettideittipalveluita, ja tämä luku todennäköisesti kasvaa, kun yhä useammat vanhemmat aikuiset tottuvat uuteen teknologiaan.

Deittisovelluksilla ja -sivustoilla on ominaisuuksia, jotka palvelevat erilaisia ikäryhmiä ja mieltymyksiä. Esimerkiksi jotkut sovellukset, kuten Tinder ja Bumble, ovat suositumpia nuorten aikuisten keskuudessa, kun taas deittisivustot kuten Eliittikumppani ja Match.com on suunnattu ihmisille, jotka etsivät vakavampia suhteita tai elämänkumppania.

Myytti 3: Nettideittailu on vaarallista.

Totuus: Vaikka nettideittailuun voi liittyä monia riskitekijöitä, se ei ole itsessään vaarallista. Kuten mihin tahansa ihmisten väliseen vuorovaikutukseen, liittyy nettideittailuunkin omat riskinsä. Kuitenkin, jos noudatat järkeviä varotoimia, nettideittailu voi olla hyvin turvallinen tapa tavata uusia ihmisiä.

On tärkeää olla varovainen henkilökohtaisten tietojen jakamisessa kenen tahansa sellaisen ihmisen kanssa, jonka olet juuri tavannut verkossa. Käytä aina luotettavaa deittailusivustoa tai -sovellusta, äläkä epäröi raportoida ylläpidolle epäilyttävää toimintaa tai käytöstä. Monilla deittailusivustoilla ja -sovelluksilla on myös turvallisuusominaisuuksia, kuten videopuheluita ja taustatarkistuksia, jotka auttavat käyttäjiä tuntemaan olonsa turvallisemmaksi.

Myytti 4: Vakavaa suhdetta ei voi löytää nettitreffeiltä.

Totuus: Nettideittailu on nykyään erinomainen tapa löytää vakava parisuhde. Monet ihmiset ovat löytäneet pitkäaikaisia kumppaneita deittisivustojen ja -sovellusten avulla. Avainasia on olla rehellinen ja suora omista aikomuksistaan ja käyttää aikaa tutustuakseen vastapuoleen ennen vakavaan sitoutumiseen ryhtymistä.

Vaikka jotkut ihmiset saattavat käyttää nettideittailua vain satunnaisten seksisuhteiden tai lyhytaikaisten suhteiden löytämiseen, on monia muita, jotka etsivät jotain merkityksellisempää. Itse asiassa erään tutkimuksen mukaan netissä tavanneet parit olivat tyytyväisempiä suhteisiinsa ja erosivat epätodennäköisemmin kuin ne pariskunnat, jotka tapasivat muilla tavoilla.

Myytti 5: Nettideittailu on tarkoitettu niille, jotka eivät voi löytää rakkautta oikeassa elämässä.

Totuus: Nettideittailu on yksinkertaisesti toinen tapa tavata uusia ihmisiä. Se, että joku käyttää deittipalvelua, ei tarkoita, että hän ei voisi löytää rakkautta oikeassa elämässä. Monet ihmiset käyttävät nettideittailun lisäksi muita tapoja tavata ihmisiä.

Joissakin tapauksissa nettideittailu voi olla jopa tehokkaampaa kuin perinteiset treffitavat. Esimerkiksi nettideittailu mahdollistaa tutustumisen sellaisiin ihmisiin, jotka jakavat samat mielenkiinnon kohteet ja arvot, mikä voi helpottaa yhteensopivan kumppanin löytämistä. Se myös antaa mahdollisuuden tutustua ihmisiin, joihin et muuten olisi välttämättä tutustunut ollenkaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että nettideittailu on erinomainen tapa tavata ihmisiä ja mahdollisesti löytää elämänkumppani.