14 faktaa jotka sinkkujen tulisi tietää
Kuva: Envato Elements

Suhteiden kiemuroissa luovitaan useimmiten tunnepohjalta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei nettideittailusta, seurustelusta tai avioliitosta voisi löytää mielenkiintoisia ja jopa hauskoja faktoja. Jokainen suhde on erilainen, mutta tilastoista löytyy myös selviä yleisiä suuntauksia ja yhteisiä tekijöitä.

1. Yhteiset kiinnostuksen kohteet ja seksi ovat avain pitkään avioliittoon

Vuonna 2017 julkaistun tutkimuksen mukaan 64% aviopuolisoista kertoi yhteisten kiinnostuksen kohteiden olevan tärkeitä toimivassa avioliitossa. Samassa tutkimuksessa 61% vastaajista ilmoitti seksin olevan oleellinen osa onnistunutta avioliittoa. Myös deittisivusto Zooskin teettämässä suuressa 6000 nettideittailijaa käsittävässä kyselyssä suurin osa vastaajista ilmoitti harrastukset ja kiinnostuksen kohteet mieluisimmiksi keskusteluaiheiksi deittipalvelussa. Aiemmin mainittujen vastausten lisäksi 56% kertoi kotitöiden jakamisen olevan tärkeää.

2. Miehet välittävät naisia enemmän siitä kuka maksaa laskun

Zooskin kyselyssä 86% miehistä kertoi haluavansa maksaa laskun, mutta naisista selvästi vähemmän, 56%, ilmoitti haluavansa, että mies maksaa laskut. Tämän lisäksi vain 25% miehistä kertoi haluavansa, että nainen maksaa laskun.

3. Kumppanin löytäminen on vaikeampaa suuressa kaupungissa

Facebookin keräämien tilastojen mukaan suuret kaupungit kuten New York, Los Angeles tai Miami eivät ole parhaita paikkoja kumppanin löytämiseen. Sen sijaan pienemiltä paikkakunnilta kumppani löytyy yleensä helpommin.

4. Poliittiset mielipiteet eivät ole kynnyskysymys

Vaikka nykyisestä mielipiteiden jakautumisesta voisi ehkä päätellä toisin, aiemmin mainitun tutkimuksen mukaan vain 16% naimisissa olevista kertoi poliittisten mielipiteiden olevan tärkeä osa heidän avioliittoaan. Voi siis hyvin olla, että vaikka kumppanin kanssa on erimielisyyttä talousuudistuksista tai seuraavasta presidentistä, avioliitto voi silti toimia.

5. Useampi ihminen valitsee yksinelämisen pidempään tai jopa pysyvästi

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan avioliitossa elävien osuus on vähentynyt lähes joka ikäluokassa.

6. Paras ikä avioitumiselle on 28-32 vuotta

Utahin yliopiston tutkimuksen mukaan 28-32 -vuotiaina avioituvat eroavat vähiten. Tämä viittaa siihen, että avioituminen liian nuorena tai liian vanhana saattaa edesauttaa avioliiton kariutumista.

7. Suurin osa ihmistä pitää nettideittailua hyvänä keinona tavata ihmisiä

Vuonna 2015 suoritetussa tutkimuksessa 59% haastatelluista yhdysvaltalaisista piti nettideittailua hyvänä tapana tavata uusia ihmisiä. Tämä luku on nousussa, sillä vuonna 2005 vain 44% oli samaa mieltä.

8. 3 kuukauden tapailu johtaa vakavaan suhteeseen

Facebookin tilastojen mukaan suurin osa pareista, jotka tapailevat 3 kuukautta, ovat suhteessa vähintään neljä vuotta. Kolmea kuukautta voidaan siten pitää suhteen keston kannalta tärkeänä virstanpylväänä.

9. Kuuden kuukauden seurustelun jälkeen kannattaa puhua avioliitosta

Zooskin tutkimuksen mukaan 56% miehistä ja 54% naisista haluaa keskustella avioliitosta kuuden kuukauden seurustelun jälkeen.

10. Teknologia lähentää kumppaneita

Vuonna 2014 teetetyn tutkimuksen mukaan 21% kännykän käyttäjistä kertoi tuntevansa kumppaninsa läheisemmäksi tekstiviesteillä käytävän keskustelun ansiosta. 9% kertoi selvittäneensä tekstiviesteillä riidan, jota eivät uskoneet pystyvänsä selvittämään kasvotusten. Tämän lisäksi 27% internetin käyttäjistä kertoi internetin vaikuttaneen parisuhteeseensa ja heistä 74% kertoi vaikutuksen olleen positiivinen.

11. Eronneet ihmiset avioituvat useammin uudelleen

Yhdysvalloissa 40% avioliitoista toinen tai molemmat puolisot ovat olleet aiemmin naimisissa. Tämän lisäksi Yhdysvalloissa vuonna 2013 42 miljoonaa aikuista oli avioitunut useammin kuin kerran. Vastaava luku oli vuonna 1980 vain 22 miljoonaa.

12. Sekä miehet että naiset haluavat rehellisen kumppanin

Deittipalvelu Zoosk keräsi tiedot yli kolmesta miljoonasta deittiprofiilista. Sekä miesten että naisten unelmakumppanin toivelistan kärjessä oli rehellisyys. Muut toivotut piirteet vaihtelivat iän mukaan ja näihin sisältyi muun muassa hauskuus, huumorintaju, perhe ja rentous.

13. Samaa sukupuolta olevat parit eivät ole kiinnostuneet iästä

Facebookin keräämien tietojen mukaan heteroseksuaalisissa suhteissa mies on keskimäärin 2-5 vuotta naista vanhempi. Homoseksuaalisissa suhteissa keskimääräinen ikäero on tätä suurempi.

14. Kahvila tai lounastreffit toimivat parhaiten

Zooskin tilastojen mukaan kaksi- ja kolmekymppiset naiset käyttävät sanaa lounas useimmin kuvaillessaan ihannetreffejään. Sen sijaan vanhemmat naiset suosivat treffejä kahvikupin äärellä.

Lähde: Zoosk – Date Mix | Väestöliitto