Viime vuosina maailma on muuttunut ja treffien järjestäminen etänä on yhä yleisempää. Etätreffeihin voi päätyä joko käytännön syistä tai sen vuoksi, että ne ovat helppo ja nopea tapa tutustua uuteen ihmiseen. Deittipalvelut ovat hyvin suosittuja ja etätreffit ovat tulleet osaksi nettideittailun tutustumisprosessia. Tässä artikkelissa kerromme, miten järjestää onnistuneet etätreffit deittipalvelussa tavatun uuden tuttavuuden kanssa.

Valitse sopiva alusta

Ensimmäinen askel etätreffien järjestämisessä on valita sopiva alusta. Useat deittipalvelut tarjoavat omat videopuhelutoiminnot, mutta voit myös käyttää erilaisia videopuhelupalveluja, kuten Zoom, Skype tai FaceTime. Valitse sellainen alusta, joka on molemmille osapuolille tuttu ja helppokäyttöinen.

Suunnittele pientä ohjelmaa

Etätreffien onnistumisen kannalta on tärkeää suunnitella yhteistä tekemistä, joka tekee tapaamisesta mielekkään ja hauskan. Harkinnanarvoisia ideoita ovat esimerkiksi yhteinen ruoanlaittohetki, leffaillan järjestäminen tai virtuaalinen lautapeli-ilta. Näin treffeillä on mukavaa tekemistä, joka auttaa rentoutumaan ja tekee tutustumisesta luontevaa.

Testaa laitteet ja yhteys etukäteen

Teknisten ongelmien välttämiseksi kannattaa varmistaa, että kamera, mikrofoni ja internetyhteys toimivat hyvin ennen treffien alkua. Testaa myös valaistus, jotta kasvosi näkyvät selvästi. Keskustelun sujuvuus on tärkeää, joten nämä ennakkovalmistelut kannattaa muistaa tehdä.

Pukeudu sopivasti

Vaikka etätreffit järjestetään kotona, kannattaa silti panostaa ulkonäköön ja pukeutua siististi. Näin osoitat kiinnostusta deittiäsi kohtaan ja viestit, että otat tapaamisen tosissasi.

Mieti muutama keskustelunaihe ennakkoon

Valmistaudu keskusteluun miettimällä etukäteen muutamia kiinnostavia aiheita, joista voit puhua uuden tuttavuuden kanssa. Näin vältät mahdolliset hiljaiset hetket ja saatte aikaan sujuvan ja mukavan keskustelun. Valmiiksi mietityt aiheet auttavat varsinkin alussa. Myöhemmin keskustelu etenee usein luonnollisesti ilman ennakkosuunnittelua.

Luo rento tunnelma

Koska etätreffit saattavat tuntua aluksi hieman jännittäviltä tai vaivaantuneilta, on tärkeää luoda rento ja mukava tunnelma. Voit esimerkiksi laittaa taustalle rauhallista musiikkia ja varmistaa, että ympäristö on siisti ja viihtyisä. Muista myös hengittää syvään ja rentoutua itse. Uuteen ihmiseen tutustuminen voi olla samaan aikaan jännittävää ja hauskaa.

Ole avoin ja rehellinen

Etätreffeillä on tärkeää olla oma itsensä ja puhua avoimesti omista ajatuksista, toiveista ja kokemuksista. Näin voitte luoda molemminpuolista luottamusta ja saada paremman käsityksen siitä, kuinka hyvin voisitte sopia yhteen. Rehellisyys kannattaa tutustumisen kaikissa vaiheissa, mutta erityisen tärkeää se on ensimmäisten kohtaamisten aikana.

Ota yhteyttä treffien jälkeen

Mikäli treffit sujuivat hyvin ja haluat jatkaa tutustumista, ota yhteyttä sopivan ajan kuluttua etätreffien jälkeen. Jos olet itse kiinnostunut, ehdota uusia etätreffejä tai olosuhteiden salliessa kasvotusten näkemistä. Viestittely ja muu yhteydenpito pitää yllä kiinnostuksen ja luo pohjan mahdollisen suhteen muodostumiselle.

Etätreffit deittipalvelussa ovat suosittu tapa tutustua uusiin ihmisiin. Vaikka fyysinen läsnäolo puuttuukin, etätreffit voivat silti tarjota mukavia hetkiä ja mahdollisuuden luoda tunneside deittikumppanin kanssa. Kokeile siis rohkeasti nettideittailua ja etätreffejä. Koskaan ei voi tietää, minkälainen mahdollisuus tulee vastaan!